Μητσοτάκης: Απολύσεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, δίμηνη παράταση για κινητικότητα

Τη βεβαιότητά του ότι στο πλαίσιο διαδικασίας της αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ «θα προκύψουν γιατροί που, είτε θα επιλέξουν να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο σχήμα, είτε δεν θα είναι κατάλληλοι να το κάνουν», εκφράζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη «Real News«. Όπως σχετικά αναφέρει «πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ και να αποφασιστεί ο νέος του ρόλος. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα νέο πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας”.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη φάση του προγράμματος κινητικότητας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2014.

Αναφορικά με τους επίορκους  ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν υπό πειθαρχικό έλεγχο «ανέρχονται συνολικά σε 2.113», και «από αυτούς οι 960 έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας». Σύμφωνα με τον υπουργό, περίπου 300 – 400 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν απομακρυνθεί συνολικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων μέχρι το τέλος του έτους: «Επιτέλους το θέμα των πειθαρχικά ελεγχόμενων δημοσίων υπαλλήλων προχωρά και στο θέμα αυτό θα συνεχίσω να είμαι εξαιρετικά αυστηρός.”

 

Πηγή: Real News

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΟΠΥΥ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!