Μετακίνηση εκτός νομού: «Παράθυρο» Σκέρτσου για το Πάσχα

Πάσχα -Μετακίνηση εκτός νομού: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά -Πότε (δεν) επιτρέπεται

Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του για μετακίνηση το Πάσχα εκτός νομού μόνο για τους εμβολιασμένους, ο υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργώ  και για πολλούς, εν αναμονή κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, σήμερα το γενίκευσε: «Ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για το Πάσχα όμως δεν μπορώ να σας πω ακόμα, είναι νωρίς», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός «Πάσχα στο χωριό». Να σημειωθεί πάντως, ότι το Πάσχα φέτος πέφτει στις 3 Μαΐου, άρα εντός χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης για άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νόμου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, απάντησε μεταξύ άλλων στους καταστηματάρχες στις «κόκκινες περιοχές» (Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη), λέγοντας πως τίθεται ζήτημα υγειονομικό.

«Τους απαντώ ότι όλοι θέλουμε να ανοίξουν, και να λειτουργήσει η οικονομία και η εκπαίδευση. Αυτή την προσπάθεια καταβάλει η κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν τίθεται ζήτημα μη λειτουργίας επειδή δε θέλουμε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές. Τίθεται θέμα υγειονομικό».

«Νωρίς να μιλήσουμε για Πάσχα»

Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το Πάσχα στο χωριό, ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος, ενώ τόνισε ότι «Το μήνυμα προς όλους είναι ότι το lockdown έχει κρατήσει πάρα πολύ, και μπορεί πλέον να φέρνει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τον επόμενο χρόνο πρέπει να συμβιώσουμε με τον ιό και τα κρούσματα. Τα κρούσματα θα εντοπίζονται ολοένα και περισσότερο σε ομάδες που δεν είναι υψηλού κινδύνου, αλλά ο ιός θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας»

Πώς θα γίνει το άνοιγμα του τουρισμού

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε: «Υπάρχει μια βαθμιαία αύξηση των εμβολιασμών στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Τον Απρίλιο θα έχουμε τους διπλάσιους εμβολιασμούς στην Ελλάδα. Στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς στο γενικό πληθυσμό κάτω των 60 ετών. Σύμφωνα με το σχέδιο “Ελευθερία” τα πολύ μικρά νησιά έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι covid free νησιά. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα ανοίξει ο εμβολιασμός για τον γενικό πληθυσμό και θα δοθεί μια προτεραιότητα σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΠΑΣΧΑ, ΣΚΕΡΤΣΟΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!