Σκέρτσος: Ανακινεί σενάριο για μετακίνηση εκτός νομού για εμβολιασμένους

Ένας πρώτος διαχωρισμός ανάμεσα στους εμβολιασμένους Έλληνες και σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη ιδέα πότε θα έρθει η σειρά τους φαίνεται ότι προετοιμάζεται από την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται το πρώτο τεστ να γίνει το Πάσχα ή με το άνοιγμα του τουρισμού. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για διαχωρισμό εμβολιασμένων για μετακινήσεις εκτός νομού, ωστόσο μια δήλωση του Άκη Σκέρτσου έρχεται να βάλει φωτιά στα σενάρια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκέρτσος έκανε μια δήλωση την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, για το Πάσχα αναφέρει το ΑΠΕ: «Στο ερώτημα για το πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επιχειρηματολόγησε ότι «είναι νωρίς να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, είμαστε σε μια έξαρση του τρίτου κύματος, υπάρχει πίεση, καλό είναι να μην ανοίξουμε συζήτηση τι θα κάνουμε το Πάσχα». Προφανώς, συνέχισε, «υπάρχει προσδοκία, θα προσπαθήσουμε με ψυχραιμία να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε και αυτήν την κίνηση».

Σκέρτσος: «Υπάρχει αυτή η δυνατότητα»

Στην ερώτηση δε, αν οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους, σημείωσε: Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτά θα τα δούμε μαζί με το ελεγχόμενο άνοιγμα του τουρισμού γιατί πρέπει να υπάρχουν κοινοί κανόνες τόσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και είναι εμβολιασμένοι, όσο και για τους Έλληνες πολίτες που έχουν εμβολιαστεί. Αρα, συμπέρανε, χρειαζόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο».

Διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη;

Μένει να φανεί λοιπόν το επόμενο χρονικό διάστημα αν θα υπάρξει ένα ειδικό πλαίσιο για τους εμβολιασμένους Έλληνες, το οποίο θα είναι προνομιακό σε βάρος όσων δεν έχουν ακόμη την ευκαιρία να εμβολιαστούν.

Σήμερα στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί ή εμβολιάζονται οι εξής:

  • Ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών (κυρίως οι συνταξιούχοι)
  • Το υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές)
  • Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας
  • Αστυνομικοί, Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι από αδιάθετες δόσεις εμβολίων
  • Εκπαιδευτικοί (λίγοι από αδιάθετες δόσεις εμβολίων)
  • Όσοι κατάφεραν να «πηδήξουν» τη σειρά και να μπουν μπροστά στον εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε αλχημείες σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα, επιχειρώντας να αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, ΣΚΕΡΤΣΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!