Μάσκες –«κουκούλες»: Κοντοζαμάνης «αδειάζει» ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ – Έχουμε στείλει & νέες προδιαγραφές & δείγμα

Το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ «έδειξε» εκ νέου ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης για τις μάσκες -κουκούλες. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν αληθεύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μάσκες. Έχουν σταλεί διευκρινίσεις αναφορικά τόσο με τις περιμετρικές διαστάσεις όσο και με τις διαστάσεις του υφάσματος και του τελικού προϊόντος. Μάλιστα, διαβιβάστηκαν και δείγματα του τελικού προϊόντος προς το ΥΠΕΣ, ώστε να μην υπάρχει καμία ασάφεια ως προς το τελικό προϊόν», τόνισε.

ΥΠΕΣ: Συστάσεις σε Κοντοζαμάνη, Επιτροπή

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών με διαρροές του είχε «καρφώσει» την αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας και τον κ. Κοντοζαμάνη, υποστηρίζοντας ότι:

-Η Επιτροπή έστειλε τις ίδιες με τις αρχικές διαστάσεις, δηλαδή το 10Χ22. Μόνο που αντί για τελικό προϊόν, τώρα έκανε λόγο για αρχικό προϊόν, δηλαδή, το ύφασμα.

-Μάλιστα, στις ίδιες διαρροές το ΥΠΕΣ υποστήριζε ότι συνέστησε στην Επιτροπή να αλλάξει τις διαστάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος αυτή τη φορά αντί για μεγαλύτερες, να κατασκευαστούν μικρότερες μάσκες!

«Καρφιά» σε Κοντοζαμάνη και από Παπαστεργίου

Να σημειωθεί ότι «καρφιά» κατά του υπουργείου Υγείας και του Β. Κοντοζαμάνη, στον οποίο είχε στείλει εξώδικο, έριξε εκ νέου και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπαστεργίου, αφού κάλεσε αυτούς που φτιάξανε τις προδιαγραφές να είναι πιο προσεκτικοί, πρόσθεσε: «Περιμένουμε από το υπουργείο Υγείας τις νέες προδιαγραφές.  Απ’ ό,τι γνωρίζω έχουν σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών.  Μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να δούμε πλέον εάν αυτές οι προδιαγραφές είναι συμβατές για να συνεχίσουμε το διαγωνισμό. Εμείς περιμένουμε τις προτάσεις και του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εσωτερικών για να συνεχίσουμε το διαγωνισμό», κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΔΕ, ΑΔΕΙΑΣΜΑ, ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ, ΥΠΕΣ, ΜΑΣΚΕΣ -ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!