ΛΑΕ: «Τρομάζει» η απάντηση Σκουρλέτη για προστασία ευάλωτων ομάδων από κρύο

Στο έλεος του κρύου και των άσχημων καιρικών φαινομένων θα αφήσει τους άστεγους, ντόπιους και πρόσφυγες, καθώς και το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε σήμερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για τους θανάτους ατόμων από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ΛΑΕ, η απάντηση που έδωσε στα μέλη αντιπροσωπείας της ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «πάση θυσία» να συνεχίσει την υλοποίηση των «δολοφονικών» μνημονιακών πολιτικών και την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εμποδίζει την μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Επιπλέον, επιβεβαιώνει ότι «πάση θυσία» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχίσει πιστά την εφαρμογή των εξοντωτικών για την πλειονότητα του λαού μνημονιακών μέτρων, ανεξαρτήτως του «φόρου αίματος», των θανάτων, των κρυοπαγημάτων, της απάνθρωπης και βασανιστικής διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε προς τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας ότι τα αιτήματα της ΛΑ.Ε. ανατρέπουν την κυβερνητική πολιτική βάσει του 3ου μνημονίου, άρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Για την προστασία από το κρύο των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας η ΛΑ.Ε. έθεσε τα παρακάτω αιτήματα:

Μεταφορά και πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές, για όλο τον χειμώνα.

Δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,

Επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,

Δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και

Γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

«Οι πρόσφατοι θάνατοι αποτελούν ταξικά εγκλήματα» επισημαίνει, κλείνοντας, η ΛΑΕ, τονίζοντας πως «θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις ακραίες νεοφιλεύθερες πολιτικές που σκοτώνουν».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΡΟΜΑΖΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!