Κίνητρα στους Επιθεωρητές Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης απασχόλησης - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Κίνητρα στους Επιθεωρητές Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης απασχόλησης

Κίνητρα στους Επιθεωρητές Εργασίας με στόχο την ταχύτερη καταπολέμηση της μαύρης απασχόλησης, παρέχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όσοι συμμετέχουν στα ελεγκτικά κλιμάκια για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία και την εν γένει εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας θα βλέπουν στις συνολικές αποδοχές τους επιπλέον 30 ευρώ ανά έλεγχο.

Πιο αναλυτικά, με την απόφαση που υπεγράφη ορίζεται ότι στο εξής θα καταβάλλεται αποζημίωση για τους ελέγχους που διενεργούνται ως εξής:

α) Σε όσους διενεργούν ελέγχους 30 ευρώ ανά έλεγχο και μέχρι επτά ελέγχους το μήνα.

β) Σε όσους συμμετέχουν στους ελέγχους 30 ευρώ ανά έλεγχο και μέχρι πέντε ελέγχους το μήνα.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση το συνολικό μηνιαίο ποσό αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 210 ευρώ για την πρώτη περίπτωση και το ποσό των 150 ευρώ για την δεύτερη περίπτωση αντίστοιχα. Οι συνολικές δαπάνες υπολογίζονται σε  περίπου 704.000 ευρώ για το 2017 και 1.951.200 ευρώ για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!