Καραμανλή για διορισμούς αθλητών: Σε άτακτη υποχώρηση ο υφυπουργός Αθλητισμού

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, εξαπολύει με ανακοίνωση που εξέδωσε η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα Καραμανλή, για το γεγονός ότι ανάμεσα στους 156 διακριθέντες αθλητές που διορίστηκαν στο δημόσιο συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι που έχουν πιαστεί ντοπέ.

Αναλυτικά:

«Η ανακοίνωση – ομολογία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την οποία αποδέχεται ότι στη λίστα των αθλητών που διορίζονται περιλαμβάνονται και τιμωρημένοι για ντόπινγκ, αφήνει την ηγεσία του Αθλητισμού βαρύτατα εκτεθειμένη.

Μόλις μια ημέρα πριν ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωνε κατηγορηματικά ότι “οι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου”. Έσπευσε, μάλιστα, να κατηγορήσει τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, γιατί δεν τους διόρισαν νωρίτερα. Ελπίζουμε σήμερα να συνειδητοποιεί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία και την κοινή κατακραυγή, υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση και απέσυρε τη σχετική λίστα.

Τα “ήξεις – αφήξεις” της Κυβέρνησης δεν πείθουν και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.  Τα ερωτήματα, ωστόσο, παραμένουν:

Δεν όφειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πριν διαμορφώσει τη λίστα των διοριζόμενων αθλητών, να ελέγξει αν υπάρχουν αθλητές τιμωρημένοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών; Ή μήπως γνώριζε και αναγκάζεται, κατόπιν εορτής, να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε;

Είτε λόγω προχειρότητας είτε λόγω σκοπιμότητας, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει καθημερινά την ακαταλληλότητά της και στον αθλητισμό».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΝΔ, ΝΤΟΠΕ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΕΣ, ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!