Κ. Χατζηδάκης: Το νέο ΕΣΠΑ θα είναι πιο κοινωνικό

Σε ομιλία του στην εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ο υπουργός Ανάπτυξης διαμήνυσε ότι «το νέο ΕΣΠΑ θα έχει περισσότερες κοινωνικές δράσεις και μάλιστα δράσεις εμπροσθοβαρείς, που θα ξεκινήσουν άμεσα. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε, το 2014-2015 να δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε όσο μπορούμε, τον κοινωνικό πόνο».
Η εκδήλωση του ΕΒΕΠ έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση δράσεων κατάρτισης ανέργων/ επαπειλούμενων ανέργων βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο κ.Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν προκειμένου η Ελλάδα να γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική, για να σταματήσει η ύφεση και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε εργαλείο «που έχουμε για να ανακουφίσουμε την κοινωνία», ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του πως το 2014 μπορεί να είναι η πρώτη θετική χρονιά, η χρονιά όπου θα δούμε τα σημάδια της ανάκαμψης και πρόσθεσε: «ήδη οι επιδόσεις μας ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή χαιρετίζονται διεθνώς και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κοντά.

Ήδη οι διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν- η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλες τις μελέτες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και διεθνείς επενδυτές όπως η Cosco, η Hewlett Packard, η ΖΤΕ κ.α. εκδηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΒΕΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]