Ηράκλειο: Πως ένα ζευγάρι λογιστών κατάφερε να στήσει την μεγάλη απάτη σε βάρος του ΟΓΑ (βίντεο)

Εδώ και καιρό οι υπάλληλοι του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με την Αστυνομία είχαν βάλει υπό διακριτική επίβλεψη το ζευγάρι, που φαίνεται ότι είχε στήσει και κατηύθυνε αυτή την απάτη εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το Cretalive, οι λογιστές πλησίαζαν Βούλγαρους που δραστηριοποιούνταν στην Κρήτη και τους εξέδιδαν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και πλαστές βεβαιώσεις από σχολεία ότι δήθεν φοιτούσαν τα παιδιά τους, για να λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα.

Για χρόνια το ζευγάρι κέρδιζε από αυτή την ιστορία αλλά δεν μπορούσε να «πιαστεί» από τον ΟΓΑ, καθώς δεν είχε αναπτυχθεί το μηχανογραφικό σύστημα του οργανισμού.

Όταν το 2013 μπήκε το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στοιχείων και έγινε πιο ενδελεχής έλεγχος τότε διαπιστώθηκε η απάτη, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Οργανισμού ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΓΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΠΑΤΗ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!