Υπ. Παιδείας: Μπαράζ αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών (από σήμερα έως τις 18/10 οι αιτήσεις)

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας solon.it.minedu.gov.gr, στην οποία οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα από αυτό όπου έχουν εισαχθεί.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’ το σχολικό έτος 2013-2014.

Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος προσέρχεται σε οποιαδήποτε διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας ή το διαβατήριό του (φυσική ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής, στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προσέλθει από προχθές έως σήμερα περί τους 5.000 φοιτητές για να παραλάβουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν την αίτηση με τον προσωπικό κωδικό και τον οκταψήφιο κωδικό Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, που ξεκίνησε σήμερα, λήγει στις 17 Οκτωβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση