Ίμια: Σοβαρό περιστατικό ανάμεσα σε ελληνική κανονιοφόρο και τουρκική ακταιωρό (βιντεο)

Σε επαφή ήρθαν τούρκικη ακταιωρός και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή των Ιμίων σήμερα το μεσημέρι.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό συνέβει όταν το τουρκικό σκάφος έκανε επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με το ελλληνκό πλοίο.

Πάντως, τα δύο πλοία μετά το σοβαρό αυτό περιστατικό, συνέχισαν κανονικά τις πορείες τους. Η τουρκική ακταιωρός στα κατέπλευσε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το «Νικηφόρος», το οποίο δεν έχει κάποια ζημιά, συνέχισε την περιπολία του.

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έκαναν λόγο για «επακούμβηση» που οφείλεται σε ατυχή χειρισμό των Τούρκων. Προσέθεταν, δε, ότι όλα ξεκίνησαν όταν το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να παρενοχλήσει έλληνες ψαράδες στην περιοχή, με αποτέλεσμα  να σπεύσει η ελληνική κανονιοφόρος που μπήκε ανάμεσα με στόχο να προστατέψει τους ψαράδες. Τότε, η τουρκική ακταιωρός ακούμπησε με την μία της πλευρά το ελληνικό σκάφος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΙΜΙΑ, ΕΠΑΦΗ, ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ, ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!