Η στήριξη Μέρκελ σε Μουζάλα & οι… βαθύτερες αιτίες της κόντρας Αλέξη-Πάνου

Η αρχική πληροφορία φέρεται να προήλθε από ανώτατη κυβερνητική πηγή (πιο ανώτατη δεν γίνεται) και έχει να κάνει με τις συναντήσεις της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», κατά την κυβερνητική εκδοχή, στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την καγκελάριο υπήρξε ένα είδος παρέμβασης της κυρίας Μέρκελ υπέρ του Γιάννη Μουζάλα. «Δεν πιστεύω να τον απομακρύνετε από τη θέση του, κάνει καλή δουλειά. Είναι ο άνθρωπος στη σωστή θέση με αναγνώριση στο εξωτερικό» φέρεται ότι είπε η καγκελάριος στον Πρωθυπουργό. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο κ. Μουζάλας και τότε συνέβη το απρόοπτο όπου κατά τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού (που άφησαν να διαρρεύσει και η πληροφορία) «ο Τσίπρας έμεινε παγωτό». Η κυρία Μέρκελ συνέχισε και είπε ότι και ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε της ανέφερε πως έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να παραμείνει ο κ. Μουζάλας στη θέση του.

Σύμφωνα με την στήλη του ΔΟΛ, εδώ τελειώνει το πρώτο σκέλος της… κυβερνητικής διαρροής, με την επεξήγηση ότι ο κ. Τσίπρας «έμεινε παγωτό» γιατί άκουσε στην Αθήνα τον κ. Μητσοτάκη να ζητεί την παραίτηση του κ. Μουζάλα (για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων). Ας δούμε όμως τι λέει και η άλλη πλευρά, αυτή του κ. Μητσοτάκη.

Όπως λέει ο «Βηματοδότης», ο πρόεδρος της ΝΔ όταν ρωτήθηκε δεν είπε τίποτα ή μάλλον εκείνο που κατέστησε σαφές είναι ότι «ποτέ δεν δημοσιοποιώ τις συζητήσεις που έχω με την κυρία Μέρκελ». Συνεργάτες του όμως έδωσαν μια άλλη διάσταση. Πράγματι η καγκελάριος τον ρώτησε «τι γίνεται με τον Μουζάλα;». Και εκείνο που λέει ότι έμαθε η στήλη είναι ότι φέρεται να απάντησε ο κ. Μητσοτάκης πως αυτός που άδειασε τον Μουζάλα ήταν ο Καμμένος. «Οι δύο εκδοχές περί παρέμβασης Μέρκελ στην ενδοκυβερνητική κρίση τις οποίες σας μετέφερα είναι διαφορετικές. Ποιος νομίζετε ότι λέει αλήθεια και ποιος όχι;», αναρωτιέται ο «Βηματοδότης», καταλήγοντας στο παρακάτω (και αναμφίβολα ενδιαφέρον) σχόλιο:

«Η σύμπραξη Τσίπρα – Καμμένου δεν περνά τις καλύτερες ημέρες της. Αφορμή είναι ο Μουζάλας, αλλά βαθύτερες είναι οι αιτίες. Ηδη όλα τα συριζαίικα συστήματα προπαγάνδας μεταδίδουν ότι ο κ. Καμμένος τα κάνει όλα αυτά για τον έλεγχο των πόρων του Προσφυγικού και για τη διεύρυνση της εξουσίας του. Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να παρέμβει ουσιαστικά στο θέμα των προσφύγων και έβαλε τον Στρατό στο παιχνίδι. Εξασφάλισε έτσι δυνατότητα με τις απευθείας αναθέσεις έργων και διεκδικεί διά αυτών τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Από την άλλη, όμως, οι συριζαίοι έχουν αναπτύξει δίκτυα αλληλεγγύης ΜΚΟ και μέσω αυτών θέλουν να ελέγξουν αυτοί το προσφυγικό πακέτο.

»Μαθαίνω ότι στην υπόθεση αυτή έχουν εμπλακεί πλείστες ομάδες και πάμπολα πρόσωπα της Αριστεράς αλλά και της Ακρας Αριστεράς. Οσοι έχουν απορίες μπορούν να απευθυνθούν στον (γνωστό από τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση) Πάνο Λάμπρου, ο οποίος συντονίζει το Κίνημα Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

»Κατά την εκδοχή λοιπόν των συριζαίων, το πρόβλημα αυτό καθαυτό δεν είναι ο κ. Μουζάλας αλλά η σύγκρουση Καμμένου – Δικτύων Αλληλεγγύης. Λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Καμμένος έχει ως συμμάχους στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. «Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη» που έλεγαν κάποτε. Και τούτο γιατί τα επόμενα χρόνια στην «αποθήκη ψυχών» που λέγεται Ελλάδα τα μόνα σίγουρα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι αυτά για τους πρόσφυγες. Και ο νοών νοείτω…»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!