Η σύγκρουση για τις απολύσεις του 2014 ξεκινά με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αποκλειστική απασχόληση στον οργανισμό και το ιδιωτικό ιατρείο προωθεί με διαδικασίες-εξπρές η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος» για το θέμα αυτό υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων το σαββατοκύριακο.

Από τους 5.765 γιατρούς που εργάζονται σήμερα στον οργανισμό θα μείνουν οι 2.821, των οποίων η ειδικότητα είναι συμβατή με την πρωτοβάθμια φροντίδα. Οι περίπου 3.000 απολύσεις που θα γίνουν θα καλύψουν όποια «τρύπα» μείνει στη λίστα των 4.000 του 2013 και κυρίως θα ανοίξουν τον κατάλογο των 11.000 που έχουν προγραμματιστεί για το 2014.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουν, ήδη προγραμματίζουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη. Σε πολιτικό επίπεδο, πρωταγωνιστικό πρόσωπο είναι ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι ήταν ο μόνος υπουργός την ομιλία του οποίου παρακολούθησε ο Α. Σαμαράς από τα βουλευτικά έδρανα την Παρασκευή το βράδυ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΟΠΥΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!