Δόγμα Αδωνι: «Θα σας απολύσω για να μην κόψω συντάξεις»

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε στους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ που απεργούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος» και προσθέτοντας πως το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς (το οποίο πάντως δεν προσδιόρισε).

Δεν έκρυψε, όμως, τη διάθεσή του για απολύσεις: «Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι […] γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Ανέφερε πάντως πως είναι έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Η επιθετική προσέγγιση του υπουργού Υγείας αναμένεται να προκαλέσει πόλωση. Υπενθυμίζεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης έχει βγει ενισχυμένος από τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα, αφού η τροπολογία πέρασε και με τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ, ενώ η κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης -πλην ΣΥΡΙΖΑ- δεν καταψήφισε. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ανέβει πολύ οι μετοχές του και στην αυξημένη του αυτοπεποίθηση οφείλεται ενδεχομένως και ο πρώτος ενικός που χρησιμοποίησε («θα κόψω συντάξεις»).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΕΟΠΠΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!