Εύη Χριστοφιλοπούλου: Η Ν.Δ. βολεύεται από την όξυνση

Στο θέμα της απομάκρυνσης του ΔΝΤ και της τρόικας από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και στο κατά πόσο η χώρα μας ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο αναφέρθηκε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στον Real Fm.

«Ακόμη κι αν το βήμα ήταν ίσως πιο βιαστικό απ’ όσο θα έπρεπε αυτό που πρέπει να πρυτανεύει σε κάθε περίπτωση είναι η συνεννόηση μεταξύ μας. Αν γίνει κι ένα βήμα λίγο πιο νωρίς ή λίγο πιο αργά εφόσον υπάρχει μία στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ μας αυτό μπορεί η χώρα να το καλύψει. Τη στιγμή που δεν υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση – και εδώ λέω ότι είναι κυρίως το πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση- αλλά δυστυχώς είναι και στη δική μας πλευρά. Διότι κι εμείς οξύνουμε και η Ν.Δ. ιδιαίτερα βολεύεται από αυτή την όξυνση. Βολεύεται πρόσκαιρα, πολιτικά, μικροπολιτικά εν όψει των ίσως επερχόμενων εκλογών με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει εκλογές στη χώρα ενώ η χώρα κάνει ένα πολύ σημαντικό θέμα για να συζητήσει για την διευθέτηση του χρέους, τη μεγάλη συζήτηση και να κλείσει την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας» σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Στο ερώτημα αν αυτό που εννοεί είναι ότι ζητά από τον κ. Σαμαρά να καλέσει τον Αλ. Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι καθώς και όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να υπάρξει μία μίνιμουμ συνεννόηση για το θέμα του χρέους η υφυπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης απάντησε:

«Ζητώ αυτό και ζητάμε, και το έχουμε ζητήσει πολλές φορές στο ΠΑΣΟΚ, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Στην οποία να συμμετέχει όλο το συνταγματικό τόξο. Όλοι, πλην της Χρυσής Αυγής. Αν δεν γίνεται εφικτό να συμμετέχουν οι περισσότεροι δυνατοί. Να συμμετέχει έτσι κι αλλιώς οπωσδήποτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Μόνο έτσι η χώρα θα μπορέσει να ξεπεράσει. Μόνο έτσι τα spreads θα ηρεμήσουν διότι η χώρα έχει ήδη καταφέρει πάρα πολλά και στον τομέα των ελλειμμάτων, της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει κάποιες μεταρρυθμίσεις έχει κάνει σωστά, κάποιες άλλες ακόμα κάνει μπρος-πίσω τα βήματά της γιατί τη σέρνει ο λαϊκισμός δυστυχώς. Η χώρα λοιπόν αυτή τη στιγμή που πάει να ορθοποδήσει χρειάζεται τη συνεννόηση όλων των συνταγματικών δημοκρατικών δυνάμεων από τη Δεξιά, τη συντεταγμένη Δεξιά όχι την άκρα του ναζισμού, μέχρι την Αριστερά, όλους».

Όσον αφορά το ζήτημα να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή αν εκτιμά ότι οι εκλογές είναι όλο και πιο κοντά η κ. Χριστοφιλοπούλου ανάφερε: «Οπωσδήποτε δεν έχω την εκτίμηση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές, έχω την ακριβώς αντίθετη. Φοβούμαι πολύ όμως ότι αν δεν ελεγχθούν ένθεν και ένθεν οι ακρότητες και η πόλωση ότι μπορούμε να έχουμε ένα ατύχημα και δεν θα το ήθελα καθόλου για τη χώρα μου αυτή τη στιγμή, ούτε για την παράταξή μου, αλλά κυρίως για τη χώρα μου».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση