Χριστοφιλοπούλου: Μόνο με απολύσεις το 2014 θα γλιτώσουμε αυτές του 2015 – «Καρφιά» για Λοβέρδο, Κεγκέρογλου

Να τηρηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για τις υπολειπόμενες 7.000 απολύσεις το 2014 ώστε οι δανειστές να μην ζητήσουν νέες για το 2015 ζητά με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.  «Έχει ήδη αποκρουστεί επιτυχώς ένα τέτοιο αίτημα των δανειστών για 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015. Δεν θα το θέσουν ξανά, εφόσον έχουμε ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα», λέει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει «καρφώνοντας» τους συναδέλφους τους που θέτουν θέμα επαναδιαπραγμάτευσης (σ.σ. Λοβέρδος, Κεγκέρογλου κλπ): «Αρα τα εύκολα λόγια για επαναδιαπραγμάτευση κινδυνεύουν να συνεπιφέρουν νέες απολύσεις. Καταφέραμε να τελειώνουμε με αυτό το μέτρο από το 2015. Επειδή κάποιοι θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά, ας μη χαθεί η ευκαιρία να γίνουν ποιοτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ποσοτικές αλλαγές για τη χώρα», τονίζει χαρακτηιστικά μιλώντας στην «Εφημερίδα των συντακτών».

Παράλληλα η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει δύο δρόμους αν θέλει να τηρήσει την αξιοπιστία της απέναντι στην Ευρώπη και στους εταίρους. «Ο πρώτος είναι να αποφασιστεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, με πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ότι η χώρα επαναδιαπραγματεύεται τις απολύσεις του 2014. Ο δεύτερος είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις με κανόνες, σαφή κριτήρια και μέτρα για την κοινωνική υποστήριξη των απολυμένων χωρίς παροχολογία ή εύνοιες. Για το 2015 και το 2016 έχουμε επιτύχει να μην υπάρχει αριθμητικός στόχος απολύσεων και να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τη διαθεσιμότητα. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε αυτό το κεκτημένο. Αρα, τα προαπαιτούμενα τηρούνται, εκτός αν υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο», σημείωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά για το εάν θεωρεί τον Φώτη Κουβέλη το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση τοιυ Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Χριστοφιλοπούλου απάντησε πως «η Αριστερά έχει πολλές προσωπικότητες, με μεγάλη αποδοχή και μια πρόταση από τα Αριστερά αυτή την φορά, μετά τους κυρίους Στεφανόπουλο και Παπούλια θα σηματοδοτούσε την εθνική ενότητα. Ο Φώτης Κουβέλης λοιπόν, πιστεύω ότι διαθέτει αυτή την προσωπικότητα και θα τον ψήφιζα ευχαρίστως για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δε θα έπραττα όμως το ίδιο για τον Κώστα Καραμανλή».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]