Εργαζόμενοι δήμων -έκτακτο επίδομα: Οριστικό «όχι» Θεοδωρικάκου -Το «μπαλάκι» σε Σταϊκούρα, Σκυλακάκη

Μονιμοποίηση συμβασιούχων: Το ιστορικό της απόφασης του ΔΕΕ

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έριξε το «μπαλάκι» σχετικά με την μην καταβολή στους εργαζόμενους στους δήμους με επίκεντρο αυτούς της καθαριότητας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών Ηρακλείου  του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Μανώλη Συντυχάκη και Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη ο κ. Θεοδωρικάκος, επικαλούμενος την σχετική απάντηση του υφυπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, τόνισε ότι «δια της απαντήσεως που έχει δώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκύπτει ότι δεν έχουμε την δημοσιονομική δυνατότητα να τους δώσουμε αυτό το επίδομα». Προκειμένου, δε, να χρυσώσει το χάπι ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι:

-Χωρίς αμφιβολία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προσέφεραν στην ελληνική κοινωνία και αυτό το διάστημα.

-«Αισθάνομαι ότι τους χρωστάμε. Δεν είπα ότι τους οφείλουμε ένα επίδομα Και ένα επίδομα να τους παρείχαμε, πάλι θα τους χρωστάγαμε».

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση, αρχικά για «δώρο Πάσχα» για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΠΟΠ-ΟΤΑ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είτε να παραπέμπει είτε στο μέλλον είτε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο. 

«Ναι» σε ιδιώτες

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών βρήκε την ευκαιρία να καταστήσει σαφές ότι «η αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα για να παρέχει υπηρεσίες στην αυτοδιοίκηση δεν είναι αρνητικός παράγοντας».

Εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των δήμων, ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών, εφόσον η Επιτροπή που το εξετάζει καταλήξει ότι εκπληρώνουν τα σχετικά εφτά κριτήρια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ, ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΩΝ, PROTEINOMENA, ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]