Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο -Πού οδηγεί το καρότο-μαστίγιο της Άγκυρας

Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο παίζει η Άγκυρα, χρησιμοποιώντας την μέθοδο του καρότου και του μαστιγίου. Μετά το περιστατικό με την προσπάθεια βύθισης του σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό και την έντονη αντίδραση της Αθήνας η γείτονα κινήθηκε σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις:

-Από την μία πλευρά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαιώνοντας του ότι το περιστατικό δεν έγινε εσκεμμένα, να εννοηθεί ότι επρόκειτο περί ατυχήματος.

-Από την άλλη, σε συνέχεια τους επεισοδίου στα Ίμια αλλά και όσων συμβαίνουν με την Κυπριακή ΑΟΖ, την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της το Τουρκικό ΥΠΕΞ υποστήριζε ότι  τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, ενώ παράλληλα με NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία στην οσία αποκλείει την ερχόμενη Πέμπτη 22/2 το Καστελόριζο!

Να σημειωθεί ότι ενώ μέχρι πριν το γεγονός με το σκάφος του Λιμενικού υπήρχε μεν αυξημένη ετοιμότητα από τις ελληνικές Αρχές αλλά όχι και ανησυχία, πλέον από πολλές πλευρές εκφράζονται φόβοι ότι η κλιμάκωση της έντασης μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία έχει χάσει και τον κοινό νου

Ίμια: Η Ελλάδα έθεσε σε επιφυλακή τη Δύναμη «Δ» -Τι λέει το ΓΕΕΘΑ

Γερμανικός Τύπος: Ο Ερντογάν τα βάζει με ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο

Η αντίδραση της ΝΔ για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιλντιρίμ

ΝΔ: Λόγω Ιμίων «παγώνει» το αίτημα για Εξεταστική για τον Καμμένο

Ο Πάνος Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ για την τουρκική προκλητικότητα

Συνεχίζουν τις περιπολίες οι Τούρκοι στα Ίμια (φωτο)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΙΓΑΙΟ, ΕΝΤΑΣΗ, ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΙΜΙΑ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ