Εκτός «Κλεισθένη Ι» το «σπάσιμο» των δήμων -Θα έρθει τροπολογία από Φθινόπωρο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
Back

Εκτός «Κλεισθένη Ι» το «σπάσιμο» των δήμων -Θα έρθει τροπολογία από Φθινόπωρο

Για το Φθινόπωρο μετατίθεται η κατάθεση  της τροπολογίας του υπουργού Εσωτερικών, η οποία θα προβλέπει το «σπάσιμο» μεγάλων νησιωτικών και πιθανά ορεινών δήμων.

Αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1», τελικά η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες επέλεξε να μεταφέρει τη θεσμοθέτηση της συγκεκριμένη αλλαγή το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών, θέλει να συνεχιστεί η διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες που διεκδικούν το «σπάσιμο» των δήμων τους.

Ωστόσο σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό φαίνεται ότι θα υπάρξει το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου, του μεγαλύτερου γεωγραφικά δήμου της Ελλάδας στα δυο.  Όπως διευκρίνισε η υπεύθυνη του Αυτοδιοικητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Δήμος Λέσβου θα σπάσει σε δύο μικρότερους δήμους σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών.

«Σπάσιμο» θα υπάρξει και για το δήμο Κεφαλονιάς, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η ΝΕ Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, Ιθάκης και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθεί στην τροπολογία.

Επίσης όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, υπήρξαν παλιότερα σχέδια και για «σπάσιμο» των δήμων:  Κέρκυρας, και, πιθανόν, Ρόδου, Χίου και Σάμου. 

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία του ΥΠΕΣ και αφού πρώτα υπάρξει εξαντλητικός διάλογος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!