Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έρχεται «μαχαίρι» 32,5% στο μέρισμα του ΜΤΠΥ

«Μαχαίρι» 32,5% έρχεται για το μέρισμα που εισπράττουν 280.000 δημόσιο υπάλληλοι από τέλος… Ιουνίου. Όπως έχει αποκαλύψει το «ΕΘΝΟΣ», το μέρισμα θα πληρώνεται πλέον κάθε 3μηνο και όχι κάθε μήνα, μετά από σχετική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου.

Η επόμενη πληρωμή του θα γίνει στα τέλη Ιουνίου με τον νέο τρόπο υπολογισμού και τα μερίσματα θα αναπροσαρμοστούν μετά και την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών.

Ο νέος τύπος θα είναι ενιαίος για όλους και θα καταργεί τις δύο ταχύτητες που υπάρχουν στου μερισματούχους (όσοι βγήκαν πριν και μετά το 2011). Μεγάλοι χαμένοι από το γενναίο «ψαλίδι» θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοί, που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου με λίγα χρόνια υπηρεσίας και μικρό «χαρτοφυλάκιο» εισφορών. Όσο λιγότερα χρόνια υπηρεσίας είχε κανείς, τόσο μεγαλύτερη μείωση θα δει στο μέρισμά του.

Αυτό σημαίνει πως οι «παλιοί» μερισματούχοι (βγήκαν πριν την 31/12/2010) που είναι και το 80% των δικαιούχων του ΜΤΠΥ θα υποστούν μεγαλύτερες περικοπές από τους «νέους» (έφυγαν μετά την 1/1/2011). Στην πρώτη γραμμή του πυρός είναι κατηγορίες δημοσίων υπάλληλων που μπορούσαν να φύγουν πολύ νωρίς, όπως αστυνομικού, μητέρες ανηλίκων, εκπαιδευτικοί κ.α. Η κυβέρνηση στοχεύει στην αξιοποίηση των αποθεματικών και την είσπραξη παλιών χρεών προς το ΜΤΠΥ από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΕΡΙΣΜΑ, ΜΑΧΑΙΡΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΤΠΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!