Διαταγή στους «βατραχανθρώπους» του λιμενικού: Μην φωνάξετε συνθήματα στην παρέλαση

Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνουν στο φως τα «Παραπολιτικά», το αρχηγείο επικαλείται την «διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας μας» και την αποφυγή επιβολής «κυρώσεων πειθαρχικών και ποινικών σε στελέχη, όπως συνέβη στο παρελθόν».

Σε προηγούμενες παρελάσεις έχουν ακουστεί κατά καιρούς από διάφορες μονάδες ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα. Σάλος είχε ξεσπάσει το 2010, όταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα από τα ΟΥΚ είχαν ακουστεί συνθήματα όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεται ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «τους λένε «Σκοπιανούς», τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς».

Τότε ο αρχηγός του λιμενικού είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής της διμοιρίας, ενώ είχε διατάξει ΕΔΕ. Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ζητήσει καρατομήσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!