Παρασκευή
19
Μάι
Back
ΑΣΕΠ: Στον "αέρα" δύο προκηρύξεις για 1.295 μόνιμες θέσεις

ΑΣΕΠ -Προσλήψεις: Αλλαγές για πτυχία, ισοβαθμία, διορισμούς, διάρκεια συμβάσεων, αιτήσεις θεραπείας (έγγραφα)

Αλλαγές στη διαδικασία αλλά και στους όρους πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, προβλέπονται σε σειρά άρθρων που περιέχονται στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων: 

-Δεν θα απαιτείται, πλέον, μετάφραση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας σε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά (άρθρο 60).

-Η κάλυψη θέσεων από προκηρύξεις μπορεί να γίνει και μετά από το εννεάμηνο που ισχύει σήμερα (άρθρο 61).

-Η εμπειρία για τους ΥΕ καθορίζεται ανεξαρτήτως του έτους κτήσης του σχετικού πτυχίου, ενώ όσον αφορά την ισοβαθμία προηγείται εκείνος που έχει απολυτήριο γυμνασίου, μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου, μεγαλύτερος σε ηλικία (άρθρο 62).

-Επιτρέπεται η αύξηση μέχρι το πέρας της διάρκειας τους, της απασχόλησης εργαζόμενων σε ερευνητικά, προγράμματα ΕΣΠΑ και αναπτυξιακά αλλά και πέραν των πέντε ετών όσων εργάζονται με συμβάσεις σε αναψυκτήρια, εστιατόρια και γενικώς χώρους αναψυχής των ΟΤΑ.

-Οι αιτήσεις θεραπείας από απρόθεσμες, πρέπει, πλέον, να υποβάλλονται εντός τριών μηνών (άρθρο 66).

Δείτε την αιτιολογική έκθεση:

Δείτε τις διατάξεις:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!