αποκάλυψη-ο-ντινόπουλος-ζήτησε-να-χαρ-197032
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 16.10.2014 | 20:08

Αποκάλυψη: Ο Ντινόπουλος ζήτησε να χαρακτηριστεί άνεργος για να πληρώσει χαμηλότερο ασφάλιστρο!

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έγγραφό του προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), το οποίο αποκαλύπτει το tvxs.gr, ο βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ζήτησε το 2013 να χαρακτηριστεί ως άνεργος ώστε να πληρώσει το χαμηλότερο ασφάλιστρο στον Οργανισμό. «Παρακαλώ πολύ όπως γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου για καταβολή μηνιαίου ασφαλίστρου λόγω ανεργίας», γράφει ο ίδιος στην αίτησή του.

Ο πρώην δημοσιογράφος ήταν ασφαλισμένος από το 2008 έως και σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχει πληρώσει στο ταμείο ούτε ένα ευρώ και ζητάει διακανονισμό 48 δόσεων για την οφειλή του. Σύμφωνα με τα εισοδηματικά του στοιχεία για τα έτη 2010 – 2012, το εισόδημά του Αργύρη Ντινόπουλου, το οποίο όπως αναφέρει προέρχεται αποκλειστικά από βουλευτική αποζημίωση και όχι από παροχή υπηρεσιών ως δημοσιογράφος, ανήλθε το 2010 σε 68.833,37 ευρώ και το 2011 σε 88.719,18 ευρώ (αυτότ. φορ. ποσά και μισθ. υπηρεσίες).

anergos2

Το ιστορικό και το παρασκήνιο

Το αίτημα Ντινόπουλου έφτασε τελικά χθες  Τετάρτη στον Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, μετά από εισήγηση του προέδρου Πάνου Σόμπολου. Ο τελευταίος δήλωσε στο ΔΣ ότι ο κ. Ντινόπουλος τον πίεζε φορτικά τους τελευταίους 2 μήνες για να φέρει το θέμα του διακανονισμού προς απόφαση. Το χρέος που,  σύμφωνα με την εισήγηση Σόμπολου στο ΔΣ, έπρεπε να πληρώσει αναδρομικά ο κ. Ντινόπουλος έφτανε στο ποσό των 5.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ποσό που θα πλήρωνε ένας άνεργος. Ομως το ασφάλιστρο  προαιρετικής ασφάλισης, στην οποία έπρεπε να υπαχθεί ο κ. Ντινόπουλος είναι πολύ μεγαλύτερο. Υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ με τους οποίος μίλησε το Tvxs, υπολογίζουν ότι θα ανέρχετο σε 15.000 ευρώ, αν πχ ο  τελευταίος του μισθός πριν γίνει βουλευτής ήταν 4000€.  Περισσότερο ή λίγο λιγότερο, αλλά σε καμιά περίπτωση το ποσό που θα πλήρωναν άνεργοι πρώην συνάδελφοι του σημερινού υπουργού και μάλιστα σε 48 δόσεις. Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα Σόμπολου είχε υποστηριχθεί από την ΝΔ και προσωπικά από τους Ντινόπουλο- Βούλτεψη.

‘Οταν δημοσιογράφος κάνει ρουσφέτι σε… άνεργο υπουργό

Ο κ. Σόμπολος εισηγήθηκε στο ΔΣ το θέμα θέτοντας το ερώτημα αν ο κ.Ντινόπουλος δικαιούτο ή όχι ασφάλισης. Σύμφωνα με παρόντες στη συνεδρίαση με τους οποίους μίλησε το Tvxs, ο υπολογισμός του ποσού έγινε προσπάθεια να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οταν όμως τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ συνειδητοποίησαν ότι η εισήγηση Σόμπουλου εκτιμούσε το ποσό σαν να επρόκειτο για άνεργο, υιοθετώντας το αίτημα Ντινόπουλου, η συνεδρίαση πήγε να εκραγεί και η υπόθεση αναβλήθηκε.

Σημειώνεται ακόμη ότι στην υπεύθυνη δήλωση την οποία είχε υπογράψει και παρουσιάζει επίσης το Tvxs, ο κ. Ντινόπουλος  δηλώνει ότι οι κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων που αναγράφονται στις φορολογικές του δηλώσεις αφορούσαν και τον ΕΔΟΕΑΠ. Ομως, όπως ήδη σημειώθηκε, ο κ. Ντινόπουλος δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ και γι΄αυτό ζήτησε άλλωστε την τακτοποίηση της οφειλής.

Ντινόπουλος: Λάθος του μηχανογραφικού, δεν φέρει δική μου υπογραφή

Σε απάντηση του, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει πως «αδυνατεί να καταλάβει γιατί  στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ανάμεσα στους διάφορους τρόπους καταβολής των ασφαλίστρων παρουσιάστηκε –  από τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ –  και πρόταση καταβολής ασφαλίστρων ανέργου! συνοδευόμενη , μάλιστα , από ένα μηχανογραφημένο διαβιβαστικό της  αιτήσεώς μου που  – βέβαια ! – δεν φέρει την δική μου υπογραφή!!».

Όπως υποστηρίζει «με χειρόγραφη  ( και ενυπόγραφη από εμένα ! ) , μάλιστα ,  αίτησή μου στις 27/06/2013 ζητάω ( επί λέξει) «τον διακανονισμό των οφειλών μου στον κλάδο ασθενείας» χωρίς βεβαίως σε καμία περίπτωση να ζητάω αυτό να γίνει… λόγω ανεργίας!!». «Σε επανειλημμένες  παρεμβάσεις μου προς τον ΕΔΟΕΑΠ ( προϊσταμένη αρμοδίου τμήματος Μαίρη Καλαϊτζή , νομικός σύμβουλος Αντώνης Καινούργιος)  είχα  ζητήσει  να προσδιοριστεί ο τρόπος καταβολής των ασφάλιστρων.

«Αναμένω την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ το οποίο πρέπει επιτέλους να αποφασίσει ποια είναι τα ασφάλιστρα που πρέπει να καταβάλω αφού, εκ του νόμου, έχω το δικαίωμα να επιλέξω , ως βουλευτής , τον ασφαλιστικό φορέα μου. Επαναλαμβάνω: καταβάλλοντας ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου». «Βιαστήκατε να με συκοφαντήσετε», καταλήγει.

anergos1

Πηγή: Tvxs.gr

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.