Από το υπ. Εξωτερικών, ξανά για τις συντάξεις ο Κατρούγκαλος (βίντεο)

«Οι νέες συντάξεις από το 2018, όταν θα έχει καταγραφεί η αύξηση του 2017, θα έχουν αυξήσεις. Και αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι ρητά περιγραφόμενο μέσα στον νόμο», δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώνταςστον ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Οι παλαιές συντάξεις, επειδή έχουν την προσωπική διαφορά, θα αρχίσουν να έχουν αύξηση και αυτές όταν η προσωπική αυτή διαφορά εξαλειφθεί μέσω των αυξήσεων των νέων συντάξεων».
«Με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός θέλησε να τονώσει την ομοιογένεια του σχήματος και να δώσει μια νέα ορμή, με την είσοδο άφθαρτων προσώπων στην κυβέρνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η μη συμμετοχή του κ. Φίλη στην κυβέρνηση δεν έγινε κατ’απαίτηση του Αρχιεπισκόπου.
Σημείωσε πως ο κ. Φίλης ήταν πετυχημένος υπουργός και πρόσθεσε πως θέση της κυβέρνησης παραμένει η θέση του Πρωθυπουργού, όπως εκφράστηκε στην πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, για ξεχωριστούς ρόλους κράτους -εκκλησίας με συναινετικές διαδικασίες. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται τεχνητές πολώσεις και πρόσθεσε πως το μέτωπο σήμερα είναι ο νεοφιλελευθερισμός.
Επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει και δεν ξανανοίγει και υποστήριξε πως το γεγονός ότι αντιδρά το ΔΝΤ δείχνει πως είναι πετυχημένη η μεταρρύθμιση.
Ο κ. Κατρούγκαλος, απάντησε στα σχόλια μερίδας του Τύπου για τη νέα υπουργό Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, και τη σχέση του μαζί της. «Αυτό συνέβη γιατί υπάρχει ένας συνεχής και εκτεταμένος βρώμικος πόλεμος απέναντι στην κυβέρνηση, με διαδοχικά επιλεγόμενους στόχους. Ο όρος «δολοφονία χαρακτήρων» που έχουμε επιλέξει δεν είναι τυχαίος».
«Εδώ όμως υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας. Ο παράγοντας ο σεξιστικός. Δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη στην Ελλάδα ότι αν κάποιος δεν γίνει 50 – 60 χρονών, και ειδικά αν είναι γυναίκα, δεν έχει δυνατότητα να έχει ούτε δημόσιο λόγο, ούτε να δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε κάποιο αξίωμα. Αυτό είναι μία διαχρονική σταθερά της Ελλάδας που απλώς προστέθηκε σε αυτή την τακτική βρώμικου πολέμου που μας γίνεται και κατέληξε σε αυτά τα χυδαία και άθλια αποτελέσματα».
Τέλος, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με τη μετακίνησή του στο υπουργείο Εξωτερικών αφού «έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος και τώρα ανοίγει ένας νέος με νέες προκλήσεις».


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ από Enikos_gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΥΠΕΞ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!