Ανοίγουν λιανεμπόριο & μετακίνηση εκτός δήμου μόνο για τα σαββατοκύριακα

Άρση lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα - Πότε (δεν) επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5 Απριλίου και πιλοτικά μόνο για το σαββατοκύριακο από τις 3/4  των μετακινήσεων εκτός δήμου, αποφάσισε η κυβέρνηση, στη σκιά των σημερινών 3.616 νέων κρουσμάτων, των 739 διασωληνωμένων και των 76 θανάτων,  και μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, όπου, και πάλι υπήρξαν έντονες διαφωνίες.

Παράλληλα το άνοιγμα ορισμένων σχολικών τάξεων μετακινείται για τις 12 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς:

 -Δεν ανοίγουν πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα

-Η επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα θα γίνεται με την χρήση συγκεκριμένου κωδικού (13032) και μόνο για τρεις ώρες με click away και click inside και 1 πελάτη ανά 25 τετραγωνικά με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

-Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά με τη χρήση του κωδικού 6 με μετακίνηση με όχημα έως τρία άτομα ή μία οικογένεια και σε υπαίθριο χώρο, με αποφυγή οποιουδήποτε συγχρωτισμού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι όποιες εικόνες συνωστισμού «θα μας οδηγήσουν σε άρση αυτής της δυνατότητας»

-Αναφορικά με τα σχολεία υπάρχει προοπτική για έναρξη στις 12 Απριλίου μερικών τάξεων με χρήση τεστ.

-Επίσης θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας και το άνοιγμα πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]