Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα

Στις 7 Ιουλίου, την επόμενη Δευτέρα, ο ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελης θα μετάσχει στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι θα είναι σε θέση να ενημερώσει τους ομολόγους του της ευρωζώνης για την ψήφιση των έξι προαπαιτούμενων της υποδόσης του 1 δισ ευρώ που εκκρεμεί. Στη συνέχεια, θα έλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας για έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής. Από την έκθεση αξιολόγησης που θα συντάξουν εξαρτάται η απόφαση των πιστωτών για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος συμφώνησαν στη χθεσινή τους συνάντηση ότι αλλαγές στα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ και τον αιγιαλό, θα γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις βουλευτών. Η λειτουργία θερινών τμημάτων επιτρέπει την αντικατάσταση των μετεχόντων, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για να αποφευχθούν αντάρτικα.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα επιτραπεί σε συνδικαλιστές της ΔΕΗ να κατεβάσουν το διακόπτη και παρόλο που αποφεύγεται η αναφορά σε επίταξη, είναι σαφές ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου να αποτραπούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί και για τη διαχείριση της κρίσης στο Πολυτεχνείο, όπου το εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που έκλεισαν το ίδρυμα. Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τις πρωτοβουλίες του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!