Δημόσιο: Το ν/σ Μητσοτάκη για τους manager προκαλεί αντιδράσεις- Διαφωνία ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη, «θερμό επεισόδιο» με Τζάκρη

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της συνέντευξης συνάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου «Τροποποίηση Διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Ν. 3528/2007) – Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με προεξάρχοντα το ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους τόσο στη διαδικασία της συνέντευξης όσο και στη συμμετοχή ιδιωτών στη διαδικασία επιλογής των manager του Δημοσίου.  Μάλιστα, στο θέμα της συνέντευξη εξέφρασε αντιρρήσεις και ο Παναγιώτης Ρήγας από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί η συνέντευξη να έχει καθοριστικότερη σημασία από την γραπτή εξέταση.»

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, οι Γενικοί Διευθυντές θα επιλέγονται κατά 70% με βάση τη συνέντευξη και κατά 30% με βάση τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων στο ΑΣΕΠ, οι Διευθυντές κατά 60% βάσει της συνέντευξης και 40% βάση των γραπτών εξετάσεων, ενώ για τους Τμηματάρχες η αναλογία θα κυμαίνεται στο 50%-50%. Όσον αφορά τα τυπικά προσόντα θα παίζουν ρόλο μόνο στο πρώτο στάδιο επιλογής των υποψηφίων.

Θερμό επεισόδιο με Τζάκρη

Πάντως, τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα όταν η πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητη, Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο βαφτίζει το πελατειακό κράτος «αξιοκρατία» και μάλιστα εισαγόμενη» και μίλησε για «ντροπή» μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Απαντώντας, ο Κ. Μητσοτάκης

την κατηγόρησε ότι όταν ψήφιζε τα Μνημόνια δεν τα έλεγε αυτά και είπε πως άρχισε μεν καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος όμως δεν γνωρίζει αν οι υπηρεσίες της κας Τζάκρη είναι τόσο περιζήτητες στους πολιτικούς χώρους που φιλοδοξεί να ενταχθεί.

Για «πολιτική στρατολόγηση γενίτσαρων από τον ΣΥΡΙΖΑ» μίλησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγας σχολιάζοντας την στάση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που από θέσεις υπουργών στήριξαν την πολιτική των μνημονίων και «σήμερα δίνουν εξετάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρώντας για μια θέση στα ψηφοδέλτια».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, MANAGER


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]