Πετρόπουλος στη Βουλή: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει τις συντάξεις βουλευτών και αιρετών της Αυτοδιοίκησης – Θεσπίζει πλαφόν - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
Back

Πετρόπουλος στη Βουλή: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει τις συντάξεις βουλευτών και αιρετών της Αυτοδιοίκησης – Θεσπίζει πλαφόν

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης τα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

“Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις”, είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

“Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές ” κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, σήμερα 3 συντάξεις λαμβάνουν 335.000 συνταξιούχοι και 2 995.000 συνταξιούχοι.

Αναφορικά με εκείνους που λαμβάνουν πάνω από 3 συντάξεις, ο υφυπουργός σημείωσε ότι:

«4 συνταξιούχοι παίρνουν 10 συντάξεις , 7 παίρνουν 9 συντάξεις, 49 παίρνουν 8 συντάξεις,  364 παίρνουν 7 συντάξεις και 4.659 παίρνουν 6. Και γι’ αυτούς όμως το ποσό δεν θα υπερβαίνει τα 3.088 ευρώ».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!