ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργούν οι Eφορίες -Νέες δυνατότητες για τους πολίτες (φωτο)

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων. Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής κατά την καθημερινή ενημέρωση, «προκειμένου να αποφύγουμε τις εικόνες που είδαμε σήμερα σε ορισμένα τραπεζικά καταστήματα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα απόφαση για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 70 ετών και αυτών που έχουν αναπηρία από 80% και άνω έως την Παρασκευή 10 Απριλίου.

Από τις 16 Μαρτίου οι εφορίες λειτουργούν με email και τηλέφωνα, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη πολιτών στις εφορίες. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις τράπεζες τις συστημικές ώστε να δούμε ποιες δράσεις μπορούμε να αναπτύξουμε για να υποστηρίξουμε τη μείωση της επισκεψιμότητας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στα υποκαταστήματα των τραπεζών» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας:

«Από την πλευρά μας προχωράμε διαρκώς στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και στη χρήση τεχνολογίας. Ήδη από χθες είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος. Η ενημέρωση αυτή σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxinet απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου δίνουμε τη δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το taxisnet, δυνατότητα που λειτουργεί και για τις υπόλοιπες οφειλές που δεν είναι ρυθμισμένες. Από την Κυριακή το βράδυ προβάλλεται κοινωνικό μήνυμα. Κάνουμε έκκληση κι εμείς, μένουμε σπίτι αλλάζουμε συνήθειες. Με τη βοήθεια των νεότερων μελών της οικογένειας μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την προστασία μας. Μένουμε ασφαλείς μένουμε υγιείς.

H NEA ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Νέα δυνατότητα προστέθηκε στην προσωποποιημένη πληροφόρηση της Α.Α.Δ.Ε. Πιο συγκεκριμένα προστέθηκε νέα ενότητα  «Στοιχεία επιστροφών»

Οι επιστροφές φόρου διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, με βάση τα έγγραφα και δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τις σχετικές αποφάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται να επισκεφθείτε οποιαδήποτε υπηρεσία της ΑΑΔΕ, για τη διεκπεραίωση της επιστροφής σας. Επίσκεψή σας σε Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, απαιτείται μόνο εφόσον λάβετε σχετική ειδοποίηση, από τη ΔΟΥ ή το Ελεγκτικό Κέντρο, όπου εκκρεμεί η επιστροφή.

Στη σελίδα αυτή, εμφανίζονται τα στοιχεία των τίτλων επιστροφής που εκκρεμούν στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα προς τακτοποίηση. Τα επιστρεπτέα ποσά, κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχετε δηλώσει, μετά τον συμψηφισμό/παρακράτηση, σε περίπτωση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ή/και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεν εμφανίζονται στη σελίδα:

Επιστροφές, για τις οποίες δεν έχει εκκαθαρισθεί ο σχετικός τίτλος επιστροφής (ΑΦΕΚ).

Επιστροφές, οι οποίες εμφανίζονται σε άλλο πρόσωπο, λόγω ειδικής σχέσης με αυτό (π.χ. στον κληρονομούμενο, σε περίπτωση κληρονομιάς).

Τα στοιχεία επιστροφών, που εμφανίζονται με Πηγή «Υπερεισπράξεις τραπεζ. πληρωμών», αφορούν σε ποσά που καταβλήθηκαν, αλλά δεν πιστώθηκαν αυτόματα σε οφειλή/ρύθμιση. Ως ημερομηνία δημιουργίας, εμφανίζεται η ημερομηνία καταβολής των ποσών.

Επίσης το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα δοθεί η δυνατότητα να για πληρωμή με κάρτα και όλων των ρυθμισμένων οφειλών .

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΑΔΕ, ΠΙΤΣΙΛΗΣ, ΕΦΟΡΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!