τρίκαλα-στον-εισαγγελέα-για-να-πάρουν-266228
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 22.02.2013 | 07:00

Τρίκαλα: Στον εισαγγελέα για να πάρουν τα λεφτά τους 5μηνίτες κοινωφελούς

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον εισαγγελέα Τρικάλων προσφεύγουν οι εργαζόμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, παραμένοντας απλήρωτοι από την έναρξη του προγράμματος, οι μοναδικοί σε όλη τη Θεσσαλία.

Οι εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, 5μηνης διάρκειας, στις 24 Μαρτίου, συγκρότησαν πενταμελή Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ζητώντας από τον υπεύθυνο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Θεσσαλίας Γιώργο Καπράνα, να δώσει απαντήσεις για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Κύριο μέλημα των εργαζομένων είναι να δεσμευτεί το ΙΝΕ. της ΓΣΕΕ για την καταβολή των χρημάτων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες στο πρόγραμμα ήταν 778 και κατανεμήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στους τρεις δήμους Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας. Ωστόσο, είναι άγνωστο σήμερα ποιος είναι ο αριθμός των απασχολούμενων, αφού υπήρξαν αρκετές οικειοθελείς παραιτήσεις από θέσεις, οι οποίες και δεν καλύφθηκαν. Επιπλέον, οι τοποθετήσεις σε διάφορες Υπηρεσίες έγιναν σε τέσσερα στάδια, αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΕΡΤ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.