Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: "Πάρτε πίσω τις απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας" - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
2
Ιούλιος
Back

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: “Πάρτε πίσω τις απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας”

Την πλήρη στήριξή του στους 24 εργαζόμενους που απολύθηκαν στα Πετρέλαια Καβάλας, εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει και να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις της Energean.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της εταιρείας Energean να προχωρήσει σε απόλυση 24 εργαζομένων. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων.

Αυτός είναι  ο επαίσχυντος νόμος Χατζηδάκη. Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να μιλήσει, να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και για τα παιδιά του. Για αυτό και απολύουν ένα ολόκληρο συνδικαλιστικό όργανο.

Είναι μια απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι με τον οργανωμένο αγώνα τους και το σωστό προσανατολισμό τους μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Τους προειδοποιούμε, εδώ είναι Ελλάδα, υπάρχει ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τέτοιες αποφάσεις δεν  περνάνε. Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα είναι βαθιά γελασμένοι.

Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση τώρα να παρέμβει και να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους και την αλληλεγγύη τους με ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!