ΣΥΠΑ: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η κάλυψη κατασκηνωτικών εξόδων παιδιών εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
2
Οκτώβριος
Back

ΣΥΠΑ: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η κάλυψη κατασκηνωτικών εξόδων παιδιών εργαζομένων

Την ανάγκη εισαγωγής του ζητήματος κάλυψης των κατασκηνωτικών εξόδων των παιδιών των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής με σημερινή του ανακοίνωση.

Ο ΣΥΠΑ κάνει λόγο για 200 παιδιά εργαζομένων τα οποία αδυνατούν να συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις, αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και στους Παιδικούς Σταθμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΠΑ: 

Στις 8-5-17 απευθύναμε με το αρ. πρωτ. 87 έγγραφό μας αίτημα για κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων των παιδιών μας στην Περιφερειάρχη Αττικής κ Ρ. Δούρου, που αποτελούσε συνέχεια αρκετών σχετικών εγγράφων.

Τονίζαμε, ότι εδώ και χρόνια προσπαθούμε να λύσουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την κάλυψη των κατασκηνωτικών αναγκών, καθώς και της συμμετοχής σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Παιδικούς Σταθμούς των παιδιών των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής.  Επισημαίναμε, ότι παρά τις ρυθμίσεις που προτείναμε για τη λειτουργία κατασκήνωσης στην Περιφερειακή Αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις,  όλα παραμένουν μετέωρα.

Οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών είναι μεγάλες και το βάρος που πέφτει κάθε καλοκαίρι στους γονείς είναι δυσβάσταχτο.

Από την διερεύνηση των αναγκών που έχουμε κάνει προκύπτει πως έχουμε 200 παιδιά, για τα οποία πρέπει να βρεθεί λύση από το φετινό καλοκαίρι.

Για το λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ να ληφθεί απόφαση κάλυψης των κατασκηνωτικών εξόδων των παιδιών μας.

Παίρνοντας υπόψη την ΚΥΑ 6199/267/2017 των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών περί «Κατάρτισης προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις», όπου ορίζεται το ημερήσιο τροφείο στα 30,00€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ΖΗΤΑΜΕ την κάλυψη ανάλογου ποσού για μια κατασκηνωτική περίοδο.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να αποτελέσει θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ώστε να δοθεί άμεσα λύση.-

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!