Εργαζόμενοι Δ. Περιστερίου: Να πάρει πίσω τις 18 απολύσεις η δημοτική αρχή - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Εργαζόμενοι Δ. Περιστερίου: Να πάρει πίσω τις 18 απολύσεις η δημοτική αρχή

Για εφαρμογή αντεργατικής πολιτικής κατηγορούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου τη δημοτική αρχή, με αφορμή την απόφαση να απολύσει 18 άτομα που εργάζονταν στους παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου πραγματοποίησε Τρίτη 25 Αυγούστου συνάντηση με τον αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Νομικού προσώπου ο οποίος έχει και την ευθύνη των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς, που βρίσκονται υπό την απειλή τις απόλυσης.

Στην συνάντηση απαιτήσαμε να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων (ΕΣΠΑ) να πάρει πίσω και τις 18 απολύσεις.

Μας δήλωσε πως η διοίκηση Παχατουρίδη δεν έχει σκοπό να ανανεώσει τις συμβάσεις 18 εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ στέλνοντάς τους στη ανεργία.

Δυο είναι τα εμπόδια που χρησιμοποιεί ως πρόφαση των απολύσεων η δημοτική αρχή:

1ον Δεν μπορεί να τους πληρώνει γιατί είναι μειωμένα τα έσοδα του δήμου

2ον Είναι πλεονάζων προσωπικό.

Είναι αλήθεια η ψέματα ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους;

Η διοίκηση Παχατουριδη δεν είναι αυτή που καμάρωνε πριν λίγους μήνες για τα νοικοκυρεμένα οικονομικά του δήμου Περιστερίου και τα εκατομμύρια οικονομικών πλεονασμάτων; Τι έγιναν όλα αυτά; Όλα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους εργολάβους, και οι εργαζόμενοι στο κάδο της ανεργίας;

Είναι αλήθεια η ψέματα ότι οι εργαζόμενοι που στέλνει η διοίκηση στην ανεργία είναι πλεονάζων προσωπικό;

Να θυμίσουμε στις 31/7 /2020 στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου του δήμου Περιστερίου υπήρξε εισήγηση από τον ίδιο τον πρόεδρο, να παραταθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων με πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) !!! ως απόλυτη ανάγκη για τις βασικές λειτουργίες των αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών.

Τι άλλαξε από τις 31/7 έως την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου που η διοίκηση Παχατουριδη ανακοίνωσε τηλεφωνικά στις εργαζόμενες τις απολύσεις τους;

Τέλος στην ερώτηση μας πότε θα έρθει το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μας απάντησε πως δεν χρειάζεται να το φέρει, αγνοώντας ακόμα και τις σχετικά ΦΕΚ που αναφέρουν την υποχρεωτικότητα απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στις περιπτώσεις μη ανανέωσης των συμβάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ απευθύνει κάλεσμα σε εργαζόμενους σωματεία και φορείς της πόλης να καταδικάσουν και να στήσουν τοίχος έναντι στη μείωση προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας.
Η απάντηση μας είναι οργάνωση κι αντίσταση απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που απαξιώνει τους παιδικούς σταθμούς με σκοπό να ενισχύσει τους ιδιωτικούς, και υλοποιεί κατά γραμμα η διοίκηση Παχατουριδη.
Διεκδικούμε:
Μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!