δεη-προγράμματα-κατάρτισης-και-απασχ-234702
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 15.01.2014 | 12:00

ΔΕΗ: Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για 300 άνεργους

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για συνολικά 300 άνεργους τεχνίτες και διπλωματούχους μηχανικούς θα υλοποιήσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΕΗ.

Η συμμετοχή του ΚΕΚ ΔΕΗ στη δράση «Κατάρτιση, με επιχορήγηση (training voucher), ανέργων στον Παραγωγικό Τομέα Β΄ της Οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση», εγκρίθηκε και το Κέντρο πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα στις Περιφέρειες Πελοποννήσου για 80 ωφελούμενους και Δυτικής Μακεδονίας για 220 ωφελούμενους.

Η προβλεπόμενη πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων καθώς και η υποχρεωτική τετράμηνη απασχόληση (100 ημερομίσθια) θα γίνει στις εγκαταστάσεις στη ΔΕΗ Α.Ε. και αφορά στο σύνολο των ωφελούμενων (100%).

Οι ενδιαφερόμενοι για σχετικές πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://kek.dei.com.gr/.

Η ανωτέρω δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς Πόρους, και αφορά στην επιχορήγηση με Επιταγές Κατάρτισης 4.900 άνεργων Τεχνιτών και Διπλωματούχων Μηχανικών από τον μεταλλευτικό κλάδο και τους κλάδους άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.