ΔΑΣ εργαζομένων Δ. Θεσ/νίκης: Επίδειξη αυταρχισμού από τη διοίκηση Μπουτάρη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
9
Μάι
Back

ΔΑΣ εργαζομένων Δ. Θεσ/νίκης: Επίδειξη αυταρχισμού από τη διοίκηση Μπουτάρη

“Ένας από τους λόγους που, εδώ και 7 χρόνια, η διοίκηση Μπουτάρη δεν έχει προχωρήσει σε κρίσεις αλλά πραγματοποιεί διορισμούς με απόφαση δημάρχου, είναι γιατί προσπαθεί να έχει τους προϊσταμένους πειθήνια όργανά της” αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΑΣ εργαζομένων Δήμου Θεσ/νίκης με αφορμή την παύση και μετακίνηση της προϊσταμένης της Ε’ δημοτικής κοινότητας σε άλλη υπηρεσία.

Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά:

“Άλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού από τη διοίκηση Μπουτάρη. Η συνάδελφος Εύη Τανταλίδου παύτηκε από προϊσταμένη της Ε’ δημοτικής κοινότητας και μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία ως απλή υπάλληλος, επειδή δεν δεχόταν τις παράτυπες παρεμβάσεις της διοίκησης και της προέδρου της Ε’ δημοτικής κοινότητας. Αποκορύφωμα αυτών των παρεμβάσεων ήταν ότι η διοίκηση Μπουτάρη ζήτησε από τη συναδέλφισσα, ως προϊσταμένη του τμήματος, να διαθέσει εργαζόμενο του τμήματός της σε ιδιώτη, που είχε συγκεκριμένη σύμβαση με τον δήμο, για εργασίες που, υποτίθεται, είχε αναλάβει ο ιδιώτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Η διοίκηση Μπουτάρη χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους τιμωρίας για εργαζόμενους που πάνε κόντρα στις επιλογές της, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του δήμου.

Ένας από τους λόγους που, εδώ και 7 χρόνια, η διοίκηση Μπουτάρη δεν έχει προχωρήσει σε κρίσεις αλλά πραγματοποιεί διορισμούς με απόφαση δημάρχου, είναι γιατί προσπαθεί να έχει τους προϊσταμένους πειθήνια όργανά της.

Ως παράταξη, δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για τη διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων. Αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή όσων ασκούν αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, να προσπαθούν να τοποθετήσουν εργαζόμενους που θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα, από την νομοθεσία των χρόνιων διορισμών, γι’ αυτό η «προσωπική συνέντευξη» αποτελεί, πλέον, ένα από τα πρώτα κριτήρια για την τοποθέτηση διευθυντών- προϊσταμένων.

Καλούμε τους συναδέλφους, από οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχουν, να πάνε κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές διοίκησης Μπουτάρη και κυβερνήσεων, και όχι να προσπαθούν να γίνουν κομμάτι του μηχανισμού τους.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!