Απολύσεις εργαζόμενων & στην Attica Bank -Κλειστά καταστήματα & απεργία - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Απολύσεις εργαζόμενων & στην Attica Bank -Κλειστά καταστήματα & απεργία

Απολύσεις εργαζόμενων & στην Attica Bank -Κλειστά καταστήματα & απεργία

Απολύσεις αργαζομένων στην Attica Bank καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η διοίκηση της Attica Bank προχώρησε σε μια απόλυση και μια αναστολή σύμβασης σε εργαζόμενων που δεν δέχθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας:

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την διοίκηση της Attica Bank για τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων που το μοναδικό τους «παράπτωμα» ήταν πως δεν επέλεξαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελούσιας (υποτίθεται) εξόδου. Η διοίκηση της τράπεζας προέβη στην καταγγελία της σύμβασης εργαζόμενου και στην αναστολή της σύμβασης άλλου, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες στο σύνολό τους εμφανίζουν τεράστια κέρδη στους Ισολογισμούς τους.

Το ΕΚΑ καταδικάζει αυτές τις αθέμιτες εργοδοτικές πρακτικές και τονίζει ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε δράση των συναδέλφων και του Σωματείου τους προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων στην Attica Bank (μίας απόλυσης και μίας αναστολής) καθώς και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς πίεσης των εργαζομένων στις τράπεζες για συμμετοχή τους στα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου.

Κινητοποιήσεις

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 και παράσταση διαμαρτυρίας, στο κάτω μέρος της Πλ. Κλαυθμώνος, Π. Π. Γερμανού 3-5, την ημέρα της απεργίας, 7 – 10 το πρωί.

Ο Σύλλογος εναντιώνεται στην υλοποίηση του εγκεκριμένου και υλοποιούμενου business plan 3ετίας 2021-2023, δεσμευτικού για τη συνέχιση παρουσίας της Attica Bank στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη, που προβλέπει συρρίκνωση του δικτύου Καταστημάτων τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και πανελλαδικά και  ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του συνόλου των μονάδων διοίκησης, με γνώμονα τις οικονομίες κλίμακας και την εξοικονόμηση κόστους.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: «Δεν θα βρίσκετε ούτε ΑΤΜ» – Έρχονται νέα λουκέτα (περιοχές)

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!