Χωρίς προσωρινή επικουρική σύνταξη όλοι οι συνταξιούχοι - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Χωρίς προσωρινή επικουρική σύνταξη όλοι οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι στους οποίους εκκρεμεί η καταβολή της σύνταξής τους, δεν λαμβάνουν ούτε καν προσωρινή επικουρική σύνταξη.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση του, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) επισημαίνοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 75.000 αιτήσεις για χορήγηση επικουρικής σύνταξης, αλλά δεν έχει καταβληθεί ούτε μία, επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη ο απαιτούμενος μαθηματικός τύπος. Όμως γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί ούτε η προσωρινή σύνταξη, όπως συμβαίνει με τις κύριες συντάξεις.

Το Δίκτυο υπογραμμίζει ότι συνολικά για όλες τις επικουρικές συντάξεις (και πριν από το 2015), φτάνουν τις 110.000 οι αιτήσεις συνταξιοδότησης με την αναμονή να φτάνει τα τέσσερα χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η πρόταση του ΕΝΔΙΣΥ προς τους συνταξιούχους που δεν έχουν λάβει επικουρική σύνταξη είναι να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), για την καταβολή της προσωρινής.

Σημειώνεται ότι οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις ξεκίνησαν το 2011 – 2014 και συνεχίστηκαν το 2015 με την επιβολή εισφοράς 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης. Ήδη έχει αποφασιστεί το 2019 να προκύψει άλλη μία περικοπή έως 18% μέσω της προσωπικής διαφοράς, μέτρο που επηρεάζει περίπου 200 χιλιάδες επικουρικές συντάξεις. Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει προβλέπεται ότι οι περικοπές για το 2019 θα φτάσουν στα 232 εκατ. ευρώ, το 2020 στα 225 εκατ. ευρώ και το 2021 στα 218 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!