Προαπαιτούμενα: Σε ποια θέματα θα κληθεί να δώσει «εξετάσεις» το ΥπΔΑΝ

  • Απο stergios
  • 18 Νοεμβρίου 2017 - 13:00
  • Comments Off

Μπορεί το κλίμα στις σχέσεις κυβέρνησης – θεσμών να περνά μια φάση «μέλιτος» ωστόσο μέχρι τις 27/11 θα πρέπει η κυβέρνηση να τρέξει μια σειρά από θέματα και να κλείσει εκκρεμότητες ώστε να μην μπουν σε αμφισβήτηση οι στόχοι για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και τεχνική συμφωνία μέχρι και την επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 4 Δεκεμβρίου. Στη σχετική «λίστα» περιλαμβάνεται και μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το δημόσιο τομέα. Παρότι οι δανειστές έχουν δώσει ένα τριπλό «οκ» στο αρμόδιο για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης υπουργείο, δεν μοιάζει να οι συνθήκες να επιτρέπουν τον εφησυχασμό.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι έχει «κλείσει» με το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, εμφανίζοντας στους θεσμούς στοιχεία που δείχνουν ότι η συμμετοχή των προϊσταμένων ήταν σχεδόν καθολική και άρα θεωρεί ότι έχει λήξει η αναστάτωση αναφορικά με τη διαδικασία που αφορά το 2016. Ωστόσο, θα κληθεί να δώσει «εξετάσεις» σε δύο άλλα κρίσιμα ζητήματα για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και αυτά έχουν να κάνουν με την κινητικότητα και την επιλογή προϊσταμένων.

Στο μεν πρώτο ζήτημα, όλα εμφανίζονται να κυλούν ομαλά. Η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας έχει δώσει την έγκρισή της για την κάλυψη 456 θέσεων συνολικά και το μόνο που απομένει είναι, μετά την κατάθεση των σχετικών αιτημάτων από πλευράς υπαλλήλων, να κριθούν οι υποψήφιοι και να αρχίσει σιγά-σιγά να «ρολάρει» το νέο σύστημα μετατάξεων.

Ως προς το δεύτερο ζήτημα, την επιλογή προϊσταμένων, το υπουργείο έχει ήδη δεχθεί, στη διάρκεια των τελευταίων επαφών, την «κίτρινη» κάρτα των δανειστών για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί. Ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την ολοκλήρωση των κρίσεων σε όλες τις βαθμίδες των στελεχών -κάτι που πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο– ακόμα δεν έχουν βγει οι σχετικές προκηρύξεις. Το υπουργείο από την πλευρά του έχει κατηγορηματικά δηλώσει ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα εκδοθούν «οπωσδήποτε μέσα στο Νοέμβριο».

Υπενθυμίζεται ότι οι κρίσεις θα ξεκινήσουν «από την κορυφή προς τα κάτω». Πρώτα θα ξεκινήσουν οι επιλογές γενικών διευθυντών, στη συνέχεια οι διευθυντές και μετά οι τμηματάρχες, με την «καταληκτική προθεσμία» για την ολοκλήρωση του συνόλου των κρίσεων, να έχει οριστεί για τον Απρίλιο του 2018.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΘΕΣΜΟΙ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!