Δημόσιο: Μέχρι πότε πρέπει να έχουν αλλάξει όλοι οι managers (προθεσμίες)

«Στενά» χρονικά περιθώρια έχει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να ολοκληρώσει τις κρίσεις στο δημόσιο μέσα στις προθεσμίες που το ίδιο έχει θέσει.

Μπορεί από το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει η νέα διαδικασία επιλογής προϊσταμένων, αλλά αφορά μόνο 20 θέσεις «οριζόντιων» γενικών διευθυντών και όχι το σύνολο των στελεχών της ίδιας βαθμίδας. Την ίδια ώρα, ο χρόνος κυλά αντίστροφα…

Με παλαιότερη για το θέμα εγκύκλιο που απέστειλε προς τις δημόσιες υπηρεσίες το υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εστάλει το… μήνυμα ότι θα πρέπει να προετοιμάζονται οι σχετικές διαδικασίες. Αρχικός στόχος, ήταν οι πρώτες προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων γενικών διευθυντών να βγουν εντός Σεπτεμβρίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εφόσον, πλέον, έχει συνδεθεί η επιλογή προϊσταμένων με την διαδικασίας της αξιολόγησης του 2016 και συγκεκριμένα μέσω της τροπολογίας που προβλέπει ότι όσοι αξιολόγητές απέχουν από την αξιολόγηση θα αποκλειστούν από τις κρίσεις, είναι προφανές ότι κρίσεις παραπέμπονται για το προσεχές μέλλον.

Σε παλαιότερη εγκύκλιο του υπουργείου, η οποία αναφερόταν στην αξιολόγηση, αποτυπωνόταν το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των νέων προϊσταμένων. Οι προϊστάμενοι θα αλλάξουν από… την κορυφή της πυραμίδας προς τη βάση, με το χρονοδιάγραμμα να έχει ως εξής:

  • Δεκέμβριος 2017: Επιλογή και τοποθέτηση των νέων γενικών διευθυντών
  • Απρίλιος 2018: Επιλογή και τοποθέτηση νέων διευθυντών και, ταυτόχρονα, των τμηματαρχών.

Είναι ένα ερώτημα εάν και η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρωθεί εντός των αρχικών χρονικών στόχων…

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΚΡΙΣΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ, ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ, MANAGERS


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!