ΝΣΚ: Ανακαλείται αναδρομικά διορισμός υπαλλήλου εάν έχει δικαιωθεί συνυποψήφιός του (έγγραφο) - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Δεκέμβριος
Back

ΝΣΚ: Ανακαλείται αναδρομικά διορισμός υπαλλήλου εάν έχει δικαιωθεί συνυποψήφιός του (έγγραφο)

Υποχρεωμένη να εκδώσει διαπιστωτική πράξη ανάκλησης διορισμού υπαλλήλου, που μάλιστα να ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία του διορισμού, είναι η Δημόσια Διοίκηση, στην περίπτωση που ο διορισμός του εν λόγω υπαλλήλου ακυρώθηκε λόγω δικαίωσης συνυποψηφίου του.

Αυτό προβλέπει ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε περίπτωση σχετική με την παραπάνω που έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Στην περίπτωση αυτή, η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να απορρίψει το αίτημα του υπαλλήλου για παραμονή του στην υπηρεσία, ακόμα και αν υπάρχει κενή θέση ή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από το διορισμό του.

Όπως αναφέρει η γνωμοδότηση, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι έχει γίνει αποδεκτή: «Η Διοίκηση, μετά την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης περί ακύρωσης του διορισμού υπαλλήλου, λόγω της δικαίωσης συνυποψηφίου του, έχει υποχρέωση να εκδώσει διαπιστωτική πράξη ανάκλησης του διορισμού του, η οποία ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία του διορισμού. Η Διοίκηση οφείλει να απορρίψει το αίτημα του υπαλλήλου για παραμονή του στην υπηρεσία, ακόμα και αν υπάρχει κενή θέση ή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από το διορισμό του».

Δείτε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!