Μετακλητοί: Πόσο κοστίζει ο «στρατός» του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη

  • Απο stergios
  • 5 Οκτωβρίου 2019 - 10:41
  • Comments Off

Οι μετακλητοί υπάλληλοι βρίσκονται εκ νέου στο επίκεντρο, καθώς σήμερα δημοσιεύεται το κόστος που έχουν οι διορισμοί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πριν μερικές εβδομάδες είχε δημοσιευτεί το κόστος των μετακλητών από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει σήμερα το κόστος που έχουν οι μετακλητοί υπάλληλοι που διορίστηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι προσλήψεις και οι αποσπάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση έχουν κόστος 158 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Η εφημερίδα δημοσιεύει πίνακες και κάνει λόγο για 695 μετακλητούς και 1.069 αποσπασμένους.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν δημοσιευτεί στοιχεία που έδειχναν ότι περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ κόστισαν οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκαν σε υπουργεία την περίοδο 2015-2019.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αύξησε τον αριθμό τους, αλλά και επιβαρύνει -σε βάθος τετραετίας- κατά σχεδόν 40 εκατ. ευρώ περισσότερα τον κρατικό κορβανά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ, ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!