Κινητικότητα: Αύριο η έγκριση 804 αιτημάτων για μετατάξεις, αποσπάσεις (λίστα)

  • Αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας του Ν.4440/2016 ώστε να εξετάσει τα 804 αιτήματα φορέων για μετάταξη και απόσπαση στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ειδική για την κινητικότητα ψηφιακή πλατφόρμα να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Δεν αποκλείεται ακόμα και από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, δίνοντας στη δημοσιότητα και επισήμως τις εγκεκριμένες για κάλυψη θέσεις.

Μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με χρονικό περιθώριο 15 ημερών όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Όπως τονίζεται σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΑΔΕΔΥ  σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας του Ν. 4440/2016 έγινε ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα εργασιών της Επιτροπής, καθώς και για τα αιτήματα των φορέων που έχουν υποβληθεί ως τώρα.

Συγκεκριμένα:

  • Α. Υποβλήθηκαν 444 αιτήματα από 8 φορείς (7 Υπουργεία και την ΑΑΔΕ) για μετάταξη, καθώς και 360 αιτήματα για απόσπαση.

Αναλυτικότερα για μετάταξη:

Υπουργείο Τουρισμού: 58
Υπουργείο Υγείας: 65
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 44
Υπουργείο Υποδομών: 41
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: 109
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 15
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 112
Σύνολο: 444

  • Β. Για απόσπαση έχει υποβληθεί αίτημα από την ΑΑΔΕ για 180 θέσεις και από άλλους φορείς άλλα 180 περίπου. Σύνολο: 360

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Νόμο για να μπορεί ένας φορέας να συμμετέχει στην κινητικότητα θα πρέπει να έχει:

Ψηφιακό οργανόγραμμα
Ειδικά περιγράμματα θέσης
Έκθεση αναγκαιότητας

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει αύριο 10 του Νοέμβρη με θέμα την έγκριση των αιτημάτων των φορέων από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας. Στη συνέχεια οι θέσεις θα δημοσιοποιηθούν και οι υπάλληλοι θα μπορούν ηλεκτρονικά –εφόσον έχουν τα προσόντα που απαιτούνται- μα υποβάλλουν αίτηση.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΕΓΚΡΙΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!