Γεροβασίλη: Επίθεση σε ΝΔ, ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Βέλη προς τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, με επίκεντρο το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων έστειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ‘Ολγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας το μεν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μετέτρεψε την αξιολόγηση σε «όχημα μικροπολιτικής» και της προσέδωσε τεχνητή πολιτική διάσταση και «στρεβλή σύνδεση της έννοιας με τις απολύσεις», και το δε συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων ότι «υποστηρίζει την αποχή από την υποχρέωση αξιολόγησης χωρίς επαρκή αιτιολόγηση για το ποια συμφέροντα των υπαλλήλων θίγονται απ’ αυτή. Και, το κυριότερο, χωρίς καμία απολύτως αντιπρόταση». «Η δική μας ευθύνη είναι να αποκαταστήσουμε στην κοινωνία την εικόνα εμπιστοσύνης απέναντι στο Δημόσιο και τους ανθρώπους του» τόνισε η υπουργός σε συνέντευξή της στην «Νέα Σελίδα»

Η κ. Γεροβασίλη ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, αναφέρθηκε στην κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκεται η ΕΕ και στην αναγκαιότητα «επικαιροποίησης της ταυτότητάς της», ενώ σε ό,τι αφορά την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είπε ότι συμπεριλαμβανομένης και της στάσης της ΕΚΤ και άλλων ευρωπαϊκών θεσμών, «είναι νωρίς να προεξοφλούμε τις εξελίξεις σε μια πορεία που αφορά συνολικά στο μέλλον της Ευρώπης και είναι απολύτως δυναμική», συμπλήρωσε.

Στο οικονομικό – αναπτυξιακό τομέα, η υπουργός τόνισε ότι προφανώς μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να προσδοκά και να προσελκύει επενδύσεις, υπό τον όρο ότι «θα στηρίζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, θα σέβονται τη συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού, δεν θα θίγουν το φυσικό περιβάλλον και θα απέχουν από πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Ερωτηθείσα για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Κεντροαριστεράς, αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σύγκλιση της ελληνικής εκδοχής της κεντροαριστεράς με τις αναζητήσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, πρόσθεσε ότι «προέχει οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στο αίτημα για μια κοινωνική Ευρώπη και μια Ελλάδα χωρίς επιτροπεία, αλλά και για τον παραπληρωματικό ρόλο τους κοντά σε πολιτικές δυνάμεις που προκρίνουν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας».

«Συνεπώς, το ερώτημα αφορά στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας θέση και στάση είναι καθαρή, σταθερή και αφορά στη λαϊκή πλειοψηφία» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΔΕΔΥ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!