Δημόσιο: Οι τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν ως τον Ιούνιο

  • Απο stergios
  • 14 Ιανουαρίου 2018 - 23:01
  • Comments Off

Τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να… φέρει εις πέρας το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρώντας στην εφαρμογή τους έως τον Ιούνιο του 2018. Πρόκειται για αλλαγές που είτε έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται είτε αναμένεται να ξεκινήσουν, αλλά, όπως και να έχει, περιλαμβάνονται στα «προαπαιτούμενα» του επικαιροποιημένου μνημονίου. Σε γενικές γραμμές πάντως, οι… εξετάσεις για το υπουργείο αναμένεται να είναι εύκολες.

Αρχικά, έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες μετατάξεις του νέου ενιαίου συστήματος κινητικότητας. Την περίοδο αυτή εξετάζονται τα αιτήματα των 1.117 υπαλλήλων που διεκδικούν μία από τις 801 θέσεις που έχουν προσφερθεί και, σύμφωνα με τους υφιστάμενους υπολογισμούς, έως τον Μάρτιο του 2018 θα έχουν υλοποιηθεί οι πρώτες μετατάξεις της κινητικότητας.

Ακόμη, έως τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όχι μόνο η επιλογή προϊσταμένων (τμηματαρχών, διευθυντών και γενικών διευθυντών), αλλά και η επιλογή των νέων διοικητικών, αναπληρωτών και ειδικών γραμματέων. Αναφορικά με τις θέσεις τις υψηλότερης ιεραρχία τους του δημοσίου, υπάρχει ταυτόχρονα και δέσμευση ότι εντός τριών μηνών από το διορισμό τους θα έχουν απομακρυνθεί οι σημερινοί γενικοί γραμματείς.

Σε σύγκριση με τα παραπάνω όμως, μεγαλύτερες δυσκολίες ενδέχεται να εμφανιστούν στο διαχρονικά «καυτό» ζήτημα της αξιολόγησης υπαλλήλων. Το υπουργείο από την πλευρά του έχει προαναγγείλει εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών αξιολόγησης για την απόδοση των υπαλλήλων κατά το έτος 2017, μετά τις περσινές μεγάλες αντιπαραθέσεις με την ΑΔΕΔΥ το περασμένο καλοκαίρι.

Η προετοιμασία του νέου τύπου αξιολόγησης φαίνεται ότι εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, με την υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, να αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι ότι «ολοκληρώνουμε τις επόμενες ημέρες την ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης, ώστε ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να έχει άμεση πρόσβαση στις απαιτούμενες διαδικασίες». Θα είναι εύκολη αυτή τη φορά η «μάχη» της αξιολόγησης για το υπουργείο, ή θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις αντιδράσεις των αξιολογούμενων; Είναι ένα ερώτημα που θα έχει απαντηθεί έως τον ερχόμενο Ιούνιο…

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!