Δημόσιο: Τι γίνεται με κινητικότητα & αξιολόγηση -Σκέψεις για αύξηση μισθών υπαλλήλων

Στο β΄μέρος της συνέντευξής στην aftodioikisi.gr, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αποκαλύπτει ότι το ποσοστό της συμμετοχής στην αξιολόγησης, κυρίως μέσω της ψηφιακής διαδικασίας, προσεγγίζει το 80%, ενώ προσθέτει ότι ο επόμενος στόχος είναι η αξιολόγηση των δομών. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου παραπέμπει τυχόν αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο «στο εγγύς μέλλον».

Αναλυτικά όσα λέει:

«Αναμένονται πολλαπλάσιες αιτήσεις. Η εκτίμηση είναι ότι πάντα είναι 3 με 4 φορές παραπάνω από τις θέσεις (σ.σ. 5.442)….Θέλουμε το επόμενο στάδιο της αξιολόγησης να είναι η αξιολόγηση των δομών… Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων με την αξιολόγηση. Είναι μεγάλη η συμμετοχή στην αξιολόγηση. Ξεπερνάει το 80%. Και μέσα σε αυτό το ποσοστό, το μεγαλύτερο είναι ψηφιακό. Και πιστεύω ότι όσο προχωράμε, αυτό θα είναι όλο και μεγαλύτερο, γιατί υπάρχει και μία εξοικείωση μέσα από την ψηφιοποίηση…Όσο προχωράει αυτή η νέα περίοδος και διασφαλίζεται το αντίστοιχο δημοσιονομικό πλαίσιο, θα είναι δίκαιο κάποια στιγμή να γίνει και αυτή η συζήτηση για την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει άμεσα, τώρα αλλά πιστεύω ότι θα μπορεί να γίνει στο εγγύς μέλλον».

Δείτε εδώ το β’ μέρος

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΜΙΣΘΟΙ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!