Δημόσιο: Στο... περίμενε για την κινητικότητα: Πότε ξεκινάει - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Δημόσιο: Στο… περίμενε για την κινητικότητα: Πότε ξεκινάει

Μιας ελαφρώς μεγαλύτερης διάρκειας καθυστέρηση, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να πάρει η έναρξη του νέου ενιαίου συστήματος κινητότητας στο δημόσιο τομέα.

Μετά την μετάθεση της αρχικής ημερομηνίας για εκκίνηση του νέου πλαίσιου, από τις 15 Απριλίου -ημέρα που συνέπεσε με το Μ. Σάββατο- για τις πρώτες εργάσιμες ημέρες μετά τις πασχαλινές αργίες, πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι επελέγη να δοθεί «παράταση» μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ο λόγος; Παραμένουν αρκετές οι ελλείψεις στα επικαιροποιημένα οργανογράμματα καθώς τα υπουργεία και άλλοι δημόσιοι φορείς καθυστερούν στην επαναξιολόγηση των δομών τους. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η προϋποθέση είναι απαραίτητη για τους δημόσιους οργανισμούς για να ενισχυθούν με προσωπικό, όχι μόνο μέσω κινητικότητας, αλλά και μέσω προσλήψεων.

Όπως και να έχει, το πρώτο στάδιο της κινητικότητας θα ξεκινήσει με… απουσίες από πλευράς οργανισμών. Το σύστημα θα εφαρμοστεί σε όσους έχουν καταρτίσει τα νέα οργανογράμματα και στη συνέχεια θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι.

Οι ημερομηνίες του πρώτου κύκλου της κινητικότητας είναι οι εξής:

  • 1η Ιουνίου δημοσιεύονται οι προς κάλυψη θέσεις
  • 1 – 15 Ιουνίου θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι τις αιτήσεις για τις μετατάξεις
  • 15 Ιουνίου – 31 Ιουλίου θα αξιολογηθούν τα αιτήματα των υπαλλήλων, και
  • 1 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου θα υλοποιηθούν οι μετατάξεις.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!