ΡΟΗ
προηγ επομ

Δημόσιο: Εκδικητικές απολύσεις ΙΔΑΧ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ -Τσίπρας: Μείζον πολιτικό ζήτημα

Δημόσιο: Εκδικητικές απολύσεις ΙΔΑΧ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ -Τσίπρας: Μείζον πολιτικό ζήτημα

Συνέχεια στην υπόθεση των πρώτων απολύσεων στο Δημόσιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους απολυμένους εργαζόμενους του βρεφονηπιακού σταθμού του υπό εκκαθάριση, Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι η υπουργός Πολιτισμού λειτούργησε εκδικητικά απέναντι σε εργαζόμενους που συνέβαλαν να υπάρξει κάθαρση στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την εκδικητική και απαράδεκτη στάση της κ. Μενδώνη.

Εκδικητικές απολύσεις και στο Δημόσιο

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα» με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

«Πριν από μια βδομάδα συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και μου εξήγησαν ότι είναι πρώτοι στον αγώνα γιατί πιστεύουν ότι  κάθε αλλαγή που δυσχεραίνει τις εργασιακές σχέσεις δεν κάνει διακρίσεις σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά τουλάχιστον εμείς έχουμε διασφαλίσει ότι δεν έχουμε απολύσεις. Εδώ βλέπουμε ότι έχουμε απολύσεις και μάλιστα εκδικητικές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτικές διώξεις καταγγέλλουν οι απολυμένες

Για ξεκάθαρες πολιτικές διώξεις έκανε λόγο εκ μέρους των απολυμένων εργαζόμενων βρεφονηπιακού σταθμού και Ταμείου Αλληλοβοήθειας υπ. Πολιτισμού  η κ. Κατερίνα Αθανασοπούλου: «Η υπουργός αρνείται πεισματικά  να  εφαρμόσει τον νόμο. Κανείς μας δεν μπορεί να εξηγήσει πως γίνεται αυτό σε ένα φορέα που χρηματοδοτείται 100% από το υπουργείο Πολιτισμού» τόνισε, προσθέτοντας πως «είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι που  βρεθήκαμε από τον Σεπτέμβρη σε αναστολή εργασίας χωρίς αμοιβή, που δεν συνέβη  εν μέσω πανδημίας σε κανέναν άλλο εργαζόμενο. Και μετά από 10 μήνες σε αναστολή χωρίς αμοιβή και  ασφάλιση βρεθήκαμε εκτός εργασίας».

«Δουλεύουμε 25 χρόνια και μείναμε ξαφνικά χωρίς εργασία . Το σχέδιο αυτό υποβλήθηκε σε εμάς  από έναν υπάλληλο του υπουργείου , τον εκκαθαριστή του ταμείου και  καθ’ υπόδειξη της υπουργού να προβεί στις απολύσεις μας κι ενώ είναι σε ισχύ ο νόμος,  που όπως είπατε κι εσείς εξυγίανε τον φορέα και περνούσε  το προσωπικό  εργαζόμενους στο υπουργείο πολιτισμού» κατέληξε η εκπρόσωπος των εργαζομένων που απολύονται.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]