Δημόσιο: Διπλάσιες οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων τον Μάιο

Σε αναλογία «1.000 αποχωρήσεων / μήνα» φαίνεται να επιστρέφει ο δημόσιος τομέας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, ο αριθμός των αποχωρήσεων (στην συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για συνταξιοδοτήσεις) υπαλλήλων για τον Μάιο του 2016, διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, τελευταίο μήνα στον οποίο αναφέρονται τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία της «Απογραφής», αποχώρησαν 1.294 υπάλληλοι από την Δημόσια Διοίκηση, τη στιγμή που για τον Απρίλιο του 2016 καταγράφονται 643 αποχωρήσεις, τον Μάρτιο, 652 και τον Φεβρουάριο 737. Αν προσθέσει κανείς τους 1.003 συνταξιοδοτήσεις/αποχωρήσεις του Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός εργαζομένων που έφυγαν από το δημόσιο στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ανέρχεται σε 4.329.

Η στατιστική καταγραφή 1.000 αποχωρήσεων το μήνα ήταν μια τάση που φαινόταν να παγιώνεται το περασμένο έτος. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, βασισμένο στα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας της «Απογραφής», κατέγραψε 11.967 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Νοεμβρίου 2015. Δηλαδή, πάλι οι αποχωρήσεις κυμαίνονταν περίπου στις 1.000 μηναίως!

Δείτε τα στοιχεία για το 2016:

apografi syntaxeis 2016

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!