ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μόνη λύση για να πάρουν πίσω τα «κλεμμένα» οι δημόσιοι υπάλληλοι

«Έχουν καταρρεύσει οι αυταπάτες που καλλιέργησε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τα κυρίαρχα ΜΜΕ ότι για τη διεκδίκηση των κλεμμένων από τα μνημόνια… είναι μονόδρομος οι δικαστικές προσφυγές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χαρακτηρίσει συνταγματική την μνημονιακή περικοπή του 13ου-14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει:

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χαρακτηρίσει συνταγματική την άδικη μνημονιακή περικοπή του 13ου-14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι απόφαση στήριξης της κυβέρνησης της ΝΔ στην παραπέρα εφαρμογή των μνημονίων.

Έχουν καταρρεύσει οι αυταπάτες που καλλιέργησε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τα κυρίαρχα ΜΜΕ ότι για τη διεκδίκηση των κλεμμένων από τα μνημόνια είναι μονόδρομος οι δικαστικές προσφυγές.

Το ΣτΕ κρίνει η περικοπή του λεηλατημένου εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων είναι ανεκτή, όταν επιστρέφονται αναδρομικά σε κλάδους του κρατικού μηχανισμού που είναι στηρίγματα της εξουσίας. Είναι υποκρισία η επίκληση των χαμηλότερων εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία αποτελέσματα και των αποφάσεων του ΣτΕ και της δικαστικής εξουσίας συνολικά υπέρ του κεφαλαίου και κατά των εργαζομένων και των αγώνων τους. Η αναφορά του ΣτΕ στις επιταγές της ΕΕ και τα μνημόνια θυμίζει στους εργαζόμενους ότι για να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο πρέπει να αγωνιστούν για την κατάργηση των μνημονίων και την αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ.

Δεν πρέπει να ξεχνάς κανείς ότι η επιχειρηματολογία αυτή για να απορριφτεί από το ΣτΕ ο αντισυνταγματικός χαρακτήρας των περικοπών σε 13ο-14ομισθό ήταν όσα καταθέσανε οι δικηγόροι του δημοσίου με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο για να περπατήσει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ που ετοιμάζεται να πριμοδοτήσει το κεφάλαιο με ιδιωτικοποιήσεις, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, αλλά για τους εργαζόμενους προγραμματίζει αφαίμαξη και νέα πλήγματα στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό. Η διεκδίκηση των κλεμμένων από τους εργαζόμενους δεν θα περάσει από την επένδυση ελπίδων στην ψηφοθηρική λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνη λύση για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να διεκδικήσουμε σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη, αξιοβίωτη ζωή είναι οι μαχητικοί και αποφασιστικοί εργατικοί αγώνες, οι απεργίες και η σύγκρουση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να ακυρωθεί η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, να επιστραφούν τα κλεμμένα από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

Μαχητικοί αγώνες και απεργίες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις κοινωνικές υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα

Αγώνας για κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ. Αγώνας για να απελευθερωθεί η κοινωνία από τις «επιταγές της ΕΕ» και όλο το ασφυκτικό πλαίσιο που επιβάλλει την καταλήστευση των εργαζόμενων.

 

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΛΕΜΜΕΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!