βρετανία-ενός-λεπτού-σιγή-σε-όλη-τη-χώρ-1068866
ΚΟΣΜΟΣ | 12.09.2022 | 16:06

Βρετανία: Ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα την Κυριακή στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ

Ολόκληρη η Βρετανία θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή στις 20:00 (τοπική ώρα) την Κυριακή για να θρηνήσει το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι άνθρωποι καλούνται να τιμήσουν την περίσταση ιδιωτικά στο σπίτι, στο κατώφλι ή στο δρόμο τους ή σε κοινοτικές εκδηλώσεις και αγρυπνίες, είπε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Όσοι ζουν στο εξωτερικό ενθαρρύνονται επίσης να λάβουν μέρος στις 20:00 την ώρα τους.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η «κοινή εθνική στιγμή περισυλλογής» θα είναι μια ευκαιρία για όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο «να θρηνήσουν τον θάνατο της Βασίλισσας».

Ο επίσημος εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας είπε ότι οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να «συναντηθούν».

«Στις 8 μ.μ. της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, το βράδυ πριν από την κρατική κηδεία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή όπου το κοινό καλείται να συναντηθεί και να παρακολουθήσει μια εθνική στιγμή περισυλλογής για να θρηνήσει και να προβληματιστεί για τη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ. ΙΙ», είπε.

«Ενός λεπτού σιγή μπορεί να κρατηθεί ιδιωτικά στο σπίτι είτε μόνοι σας είτε με φίλους και γείτονες, έξω στο κατώφλι ή στον δρόμο σας με γείτονες ή σε οποιαδήποτε τοπική εκδήλωση και αγρυπνία. Ενθαρρύνουμε τις ομάδες των τοπικών κοινοτήτων, τους συλλόγους και άλλους οργανισμούς να δώσουν το στίγμα τους σε αυτή τη στιγμή περισυλλογής. Και αν βρίσκεστε στο εξωτερικό, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην τοπική ώρα».

«Η κοινή εθνική στιγμή είναι μια ευκαιρία για όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να θρηνήσουν και να τιμήσουν τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητος και θα προσδιορίσουμε λεπτομέρειες για το πού θα το βρεθεί η Πρωθυπουργός πιο κοντά σε εκείνη την στιγμή».